Rigoureuze Chinese maatregel slecht nieuws voor spelers die zakken willen vullen

Reacties

De exorbitante bedragen die voetballers in China kunnen verdienen behoren spoedig tot het verleden. De clubs in de Chinese Super League (CSL) moeten zich vanaf volgend jaar houden aan een zeer strikt salarisplafond, zo meldt het staatspersbureau Xinhua.

Rigoureuze Chinese maatregel slecht nieuws voor spelers die zakken willen vullen
© Pro Shots

Buitenlandse spelers mogen straks op jaarbasis niet meer dan drie miljoen euro verdienen. Voor Chinese spelers ligt het maximum op omgerekend 630.000 euro. In totaal mogen clubs uit de CSL niet meer dan 75 miljoen euro spenderen, met niet meer dan tien miljoen euro aan lonen voor buitenlanders.

De afgelopen seizoenen baarden Chinese clubs opzien door tal van grote namen in te lijven. Onder hen Oscar, Axel Witsel, Hulk en Marouane Fellaini. Hulk toucheerde bij Shanghai SIPG een weeksalaris van naar verluidt ruim 400.000 euro. Recent maakte de spits zijn vertrek bekend. De verwachting is dat veel andere grootverdieners snel zullen volgen.

De Chinese voetbalautoriteiten zien zich genoodzaakt deze maatregelen in te voeren omdat veel clubs grote verliezen lijden. Bovendien heeft de komst van alle sterren niet gezorgd voor een hoger niveau van de nationale ploeg, wat een belangrijk neveneffect had moeten zijn.

'Onze clubs geven tien keer zoveel uit als de clubs in Zuid-Korea en drie keer zoveel als de teams in Japan. Toch lopen wij ver achter', zo meldt de Chinese voetbalbond in een verklaring.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.