Schorsing voor Arnautovic: Oostenrijk zonder zijn topscorer tegen Oranje

Reacties

Marko Arnautovic is door de UEFA geschorst voor het duel met het Nederlands elftal van donderdagavond. De 32-jarige spits wordt gestraft voor zijn manier van juichen na zijn goal tegen Noord-Macedonië.

Schorsing voor Arnautovic: Oostenrijk zonder zijn topscorer tegen Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

Arnautovic liet zich na het maken van de 3-1 flink gaan tegenover tegenstander Ezgjan Alioski. Volgens de Macedoniërs liet de voormalige speler van FC Twente zich daarbij racistisch uit. Arnautovic sprak dat tegen, maar de bond van Noord-Macedonië heeft maandag alsnog een officiële klacht ingediend bij de Europese voetbalbond.

De tuchtcommissie van de UEFA heeft de uitingen van Arnautovic onderzocht en heeft besloten om hem voor één wedstrijd te schorsen. Hij is er in de Johan Cruijff Arena dus niet bij tegen Oranje in de tweede wedstrijd van Groep C.

Voor Oostenrijk is het een flinke tik. Arnautovic begon de openingswedstrijd tegen Noord-Macedonië dan wel op de bank, als invaller maakte hij vervolgens weldegelijk het verschil. Met 27 doelpunten voor de nationale ploeg is hij bovendien de topscorer van de huidige selectie.

Frank de Boer reageerde op zijn persconferentie woensdagmiddag op het nieuws over Arnautovic: 'Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar wist dat er een onderzoek was. Voor Oostenrijk is het jammer. Het is een heel goede speler. Het zal voor hen een gemis zijn. In dat opzicht is het voor ons een voordeel. Hij maakte bij zijn invalbeurt direct het verschil', aldus de bondscoach van Oranje.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
3
0
0
8-2
+6
9
2
Oostenrijk
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Oekraïne
3
1
0
2
4-5
-1
3
4
Noord-Macedonië
3
0
0
3
2-8
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.