Arnautovic reageert na ophef over verhitte reactie: 'Ik ben geen racist'

Reacties

Marko Arnautovic heeft maandag via Instagram gereageerd op de ophef die is ontstaan over de manier waarop hij zondag zijn doelpunt vierde in het EK-duel van Oostenrijk met Noord-Macedonië (3-1).

Arnautovic reageert na ophef over verhitte reactie: 'Ik ben geen racist'
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
3 - 1
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië

Arnautovic gooide de wedstrijd als invaller vlak voor tijd in het slot en liet zijn emoties vervolgens de vrije loop. De 32-jarige aanvaller met Servische roots leek zijn woede daarbij te richten tot enkele spelers van Noord-Macedonië en in het bijzonder tot linksback Ezgjan Alioski. Het leidde tot de nodige verontwaardigde reacties op social media.

Een dag later heeft Arnautovic gereageerd. 'Er zijn gisteren in de emotie van de wedstrijd wat verhitte woorden gevallen, waarvoor ik mij wil verontschuldigen. Vooral aan mijn vrienden uit Noord-Macedonië en Albanië. Ik wil één ding duidelijk maken: ik ben geen racist. Ik heb vrienden in bijna alle landen en sta voor diversiteit. Iedereen die me kent, weet dat.'

Bondsdirecteur Peter Schöttel nam het op voor Arnautovic. 'Trashtalk hoort bij het voetbal. Dertig of veertig jaar geleden zeiden tegenstanders tegen mij soms ook geen leuke dingen en ik ook niet tegen hen', vertelde de oud-international van Oostenrijk. 'Het belangrijkste is dat Marko duidelijk heeft gemaakt dat het niets met politiek te maken heeft.'

Volgens Schöttel, met Oostenrijk actief op de WK's van 1990 en 1998, is de kwestie meteen na afloop van het EK-duel ook uitgesproken door de spelers. Bij Arnautovic zelf had woede in ieder geval plaatsgemaakt voor vreugde. 'De eerste wedstrijd winnen is een enorm belangrijke stap. Nu zijn we klaar voor meer'. Donderdag wacht de wedstrijd tegen Oranje. 

Nederland
Nederland
2 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk
Gerelateerde artikelen
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer M. Arnautović
Meer over M. Arnautović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.