Engelaar over Oranje-opponent: ‘Een ondeugende straatrat’

Reacties

Orlando Engelaar was zondagochtend te gast in de liveshow van Voetbal International. Aan tafel bij Kees Jansma haalt hij herinneringen op aan de tijd dat hij bij FC Twente samenspeelde met een jonge Marko Arnautović.

Engelaar over Oranje-opponent: ‘Een ondeugende straatrat’
© Pro Shots

Nederland neemt het in groep C op tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Bij Oostenrijk is Arnautović de grote blikvanger, die tegenwoordig onder contract staat bij Shanghai Port in China. Tussen 2007 en 2009 speelde de aanvaller bij FC Twente, waarna hij vertrok naar Internazionale.

Engelaar kan zich de piepjonge Oostenrijker nog goed voor de geest halen. 'Echt een geweldig ventje was dat', zegt hij met een grote glimlach op zijn gezicht. 'Ventje zeg ik omdat hij toen nog erg jong was. Nu is hij een grote meneer geworden. Echt een mooie gozer was dat.'

'Het was een ondeugende straatraat, die nergens bang voor was', gaat hij verder. 'Hij vond zichzelf toen al heel erg goed, maar dat was hij ook wel.' De overtuiging van eigen kracht was volgens Engelaar de grootste kwaliteit van zijn voormalig ploeggenoot. 'Toen al hè? Toen kwam hij er net bij en vond hij heel snel dat hij moest spelen. Mooi ventje, hij heeft een fantastische carrière gehad. Hij vond zichzelf altijd beter dan een ander. Mooi hoor, dat vertrouwen heeft hem ook zo ver gebracht.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.