Van de Ven ondersteboven gespeeld: 'Ook een Rolls Royce heeft een APK nodig'

Reacties

Het was niet de dag van Micky van de Ven. De Nederlander ging met Tottenham Hotspur keihard onderuit op bezoek bij Newcastle United en zag er bij twee treffers niet goed uit. Ange Postecoglou nam het na de nederlaag op voor zijn verdediger.

Van de Ven ondersteboven gespeeld: 'Ook een Rolls Royce heeft een APK nodig'
Newcastle United
Newcastle United
4 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Van de Ven had geen antwoord op het openingsdoelpunt van Alexander Isak en kon ook Anthony Gordon niet van scoren houden. Beide keren viel de Nederlander op de grond. Dat is niet wat we gewend zijn van Van de Ven, die voor aanvang van het duel op St. James' Park juist nog op lovende kritieken kon rekenen van Rio Ferdinand.

De voormalig verdediger stelde bij TNT Sports dat Van de Ven kan doorgroeien tot de absolute top. 'Hij is een Rolls Royce in het hart van de verdediging en kan een van de beste spelers ter wereld worden', stelde Ferdinand. Na de fouten van Van de Ven werd de analist in de rust herinnerd aan zijn uitspraak. 'Ook een Rolls Royce kan met technische problemen kampen en een APK nodig hebben', counterde Ferdinand. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Postecoglou sprong in de bres voor Van de Ven, die bezig is aan een ijzersterk debuutseizoen in de Premier League. 'Ik denk dat dit hoort bij het leven van een topvoetballer. Je gaat fouten maken', zei de Australische manager bij de BBC. 'En ik weet zeker dat hij er nog meer gaat maken in zijn carrière. Het gaat erom hoe je daarmee omgaat. Ik denk dat we als groep allemaal wat kunnen leren van vandaag.'

Twee keer een vier
Vanzelfsprekend komt Van de Ven er cijfermatig niet goed vanaf. Football London geeft de 22-jarige mandekker een 4. 'Ging onderuit op cruciale momenten en kon Isak niet tegenhouden. Had een paar blocks, maar het was geen goede dag voor de verdediger.' Ook Sky Sports houdt het op een 4, het laagste cijfers van alle Spurs-spelers.

Van de Ven heeft twee weken om uit te rusten tot de volgende wedstrijd. Spurs is volgend weekend vrij en speelt daarna de North London Derby. Op zondag 28 april komt koploper Arsenal op bezoek in het Tottenham Hotspur Stadium.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer M. van de Ven
Meer over M. van de Ven
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.