Vlap krijgt Nasri als ploeggenoot bij Anderlecht

Reacties

Samir Nasri vervolgt zijn loopbaan bij Anderlecht. Speler en trainer Vincent Kompany haalt zijn voormalig ploeggenoot van Manchester City naar Brussel. De aanvallende middenvelder uit Frankrijk hoopt in België weer op te bloeien. Hij tekent voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Vlap krijgt Nasri als ploeggenoot bij Anderlecht

'Ik kreeg een heel aantal mooie aanbiedingen, maar uiteindelijk koos ik met bijzonder veel overtuiging voor Anderlecht', vertelt Nasri op de clubsite van Anderlecht. 'Vincent Kompany was tussen 2011 en 2017 mijn teamgenoot bij City. Ik ken hem door en door en weet welk project hij met Anderlecht voor ogen heeft. Samen met hem en het hele team wil ik er alles aan doen om dit te doen slagen.'

De 32-jarige Nasri kwam tussen 2011 en 2017 in totaal 176 keer uit voor City en scoorde 27 keer. Kompany vertrok deze zomer na een verblijf van elf seizoenen bij City om een dubbelfunctie aan te nemen bij Anderlecht. Daar is hij nu speler én trainer. Nasri vertrok in 2017 bij City nadat hij al een seizoen was verhuurd aan Sevilla en trok naar Antalyaspor.

Bij Sevilla ontstond grote ophef rondom Nasri. Het omstreden bedrijf Drip Doctors plaatste een tweet waarbij onder een foto van Nasri met een van de artsen stond geschreven dat de Fransman bij hen onder behandeling was geweest. Het zou daarbij zijn gegaan om een vitaminekuur. Iets meer dan een jaar later - kort nadat zijn contract bij Antalyaspor werd ontbonden - werd hij na onderzoek van de UEFA geschorst omdat hij daarmee de dopingregels zou hebben overtreden. Dat was aanvankelijk voor een halfjaar, maar die schorsing werd in augustus 2018 verlengd. Begin dit jaar streek Nasri neer bij West Ham United, maar daar kwam hij maar tot zes wedstrijden.

Nasri is niet de eerste nieuweling bij Anderlecht deze zomer. De club presenteerde donderdag nog Michel Vlap, die overkomt van SC Heerenveen. Andere versterkingen zijn Landry Dimata - die al werd gehuurd - en Aristote Nkaka.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.