Nasri wijt schorsing aan domheid: 'Ik kende de dopingregels niet'

Reacties

Samir Nasri is na een schorsing van een jaar terug op de velden. De inmiddels 31-jarige 'dopingzondaar' speelt voor West Ham United en heeft in een groot interview met L'Équipe teruggeblikt op de meest veelbewogen periode uit zijn leven en de angst voor een vervroegd voetbalpensioen.

Nasri wijt schorsing aan domheid: 'Ik kende de dopingregels niet'

In december 2016 werd Nasri door Manchester City verhuurd aan Sevilla, toen er grote ophef ontstond rondom hem. Het omstreden bedrijf Drip Doctors plaatste een tweet waarbij onder een foto van Nasri met een van de artsen stond geschreven dat de Fransman bij hen onder behandeling was geweest. Het zou daarbij zijn gegaan om een vitaminekuur. Iets meer dan een jaar later - kort nadat zijn contract bij Antalyaspor werd ontbonden - werd hij na onderzoek van de UEFA geschorst omdat hij daarmee de dopingregels zou hebben overtreden.

Dat was aanvankelijk voor een halfjaar, maar die schorsing werd in augustus 2018 verlengd. De Europese voetbalbond besloot er achttien maanden van te maken, een schorsing die met terugwerkende kracht op 1 juli 2017 inging. Zodoende kon hij pas in dit kalenderjaar zijn rentree als voetballer maken. Dat heeft Nasri inmiddels gedaan bij West Ham, waar manager Manuel Pellegrini (met wie Nasri eerder samenwerkte bij Manchester City) hem een contract heeft gegeven tot het einde van dit seizoen.

Tegenover L'Équipe heeft Nasri nu uitgebreid tekst en uitleg gegeven. 'Ik was rond Kerstmis 2016 met mijn familie op vakantie in Los Angeles, toen ik ziek werd. Ik bleef maar op mijn kamer, moest overgeven en had enorme hoofdpijn. Een vriend wees me toen op die kliniek. Zeker omdat ik twee dagen later terug zou keren naar Sevilla, ging ik daarnaartoe. Maar ik kende de dopingregels helemaal niet... Laat dat een les zijn aan alle jonge spelers: lees die reglementen goed door.'

Want de carrière van Nasri kwam door die onoplettendheid volledig op zijn kop te staan. 'Toen ik hoorde dat ik misschien wel voor vier jaar geschorst kon worden, werd ik bang. Wie zou mij op m'n 34ste nog een kans gaan geven? Niemand. Ik was bang dat mijn carrière over was. Daarom is mijn blik op de voetballerij nu ook veranderd.' Overigens zit Nasri nog altijd met een nare bijsmaak in zijn mond. 'Als ik zie dat Paulo Guerrero geschorst wordt voor cocaïnegebruik, maar een halfjaar later weer met Peru op het WK staat, dan is het niet makkelijk om mijn schorsing te accepteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.