Veelbesproken Pavard laat voeten spreken na nieuws over sanctie Bayern

Reacties

Benjamin Pavard is door Bayern München bestraft wegens rijden onder invloed. De Franse verdediger werd na een thuiswedstrijd van de Duitse recordkampioen met een te hoog alcoholpromillage aangetroffen achter het stuur en is zijn rijbewijs daardoor enige tijd kwijtgeraakt.

Veelbesproken Pavard laat voeten spreken na nieuws over sanctie Bayern
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 0
Internazionale
Internazionale

Het incident dateert al van enkele weken geleden, maar werd dinsdag naar buiten gebracht door Bild. Pavard moest op het matje komen bij technisch directeur Hasan Salihamidzic en heeft een boete van een bedrag van vijf cijfers moeten betalen. Salihamidzic bevestigde dit na het Champions League-duel met Internazionale ook. 'Maar dat was acht weken geleden. We hebben het toen al meteen afgekaart.'

Het nieuws kwam dinsdag pas naar buiten, maar Pavard leed niet onder de ophef rond zijn persoon. De 26-jarige international, die ook al in het nieuws was omdat hij ontevreden zou zijn wegens het gebrek aan speeltijd, startte tegen Inter centraal achterin als vervanger van Matthijs de Ligt en speelde een sterke wedstrijd. Dat onderstreepte Pavard door na een half uur de score te openen met een kopbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het spel van Pavard, normaal gesproken een concurrent van rechtsback Noussair Mazraoui, stemde trainer Julian Nagelsmann tevreden. 'Benji reageerde correct en besefte dat hij een fout heeft gemaak. Het staat ook buiten kijf dat het er een is, maar daarna moet je de dingen die zijn gebeurd laten rusten. Ik ben blij dat hij een belangrijk doelpunt heeft gemaakt op een niet zo makkelijke dag.'

Ook Salihamidzic had complimenten voor Pavard, die vorige week als invaller ook al scoorde in het Champions League-duel met Barcelona. 'Benji heeft uitstekende wedstrijden gespeeld. Vandaag heeft hij laten zien wat voor speler hij is, hij speelde soeverein.' Zo heeft de Franse wereldkampioen, naar verluidt ook gefrustreerd over zijn bijrol, op het juiste moment zijn voeten laten spreken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Records
Mede door het doelpunt van Pavard sloot Bayern de groepsfase af met de perfecte score van zes overwinningen uit zes duels. Het is de derde keer dat Der Rekordmeister een foutloze groepsfase kent in de Champions League, een record. Daarnaast scoorde Bayern ook voor de 22ste keer in een thuiswedstrijd in het miljardenbal, een nieuw clubrecord.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
18-2
+16
18
2
Internazionale
6
3
1
2
10-7
+3
10
3
Barcelona
6
2
1
3
12-12
0
7
4
Viktoria Plzen
6
0
0
6
5-24
-19
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer B. Pavard
Meer over B. Pavard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.