Bayern sluit meer transferactie niet uit bij presentatie nieuwe keeper

Reacties

Er staat in de slotweek van de transfermarkt nog het nodige te gebeuren bij Bayern München. Benjamin Pavard gaat voor de deadline van komende vrijdag nog vertrekken en ook sloot algemeen directeur Jan-Christian Dreesen de komst van een nieuwe middenvelder niet uit.

Bayern sluit meer transferactie niet uit bij presentatie nieuwe keeper
© Pro Shots

Dreesen sprak maandag de Duitse pers toe tijdens de presentatie van de nieuwe keeper Daniel Peretz. De 23-jarige Israëliër kwam na een lange zoektocht naar een extra concurrent voor Manuel Neuer over van Maccabi Tel Aviv. Daarmee staat het aantal nieuwelingen bij Bayern op vijf, maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Trainer Thomas Tuchel zei zondag al dat hij zeker niet onwelwillend tegenover de komst van een nieuwe verdedigende middenvelder stond en Dreesen sloot dat inderdaad niet uit.

Gravenberch
Dat heeft mogelijk ook gevolgen voor Ryan Gravenberch. De toekomst van de 21-jarige middenvelder is al de hele zomer onderwerp van discussie, maar vooralsnog kwam een al dan niet tijdelijk vertrek niet van de grond. Tuchel zou de voormalig Ajacied alleen willen laten gaan als er ook een vervanger voor in de plaats komt. Volgens Bild is een ruildeal met Scott McTominay een serieuze optie. De Schotse middenvelder zou dan op huurbasis moeten overkomen van Manchester United, Gravenberch vice versa.

Dat Pavard nog gaat vertrekken bij de kampioen van Duitsland, is een stuk zekerder. De Franse verdediger ontbrak zondag in de selectie tegen FC Augsburg, volgens de officiële lezing vanwege een blessure. Internazionale bereikte eerder al een akkoord met Bayern over een transfersom, maar Tuchel wil de 27-jarige international volgens Duitse media pas laten gaan als hij een vervanger heeft. Dreesen is ervan overtuigd dat dit dossier nog voor het sluiten van de transfermarkt kan worden afgesloten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met de komst van Peretz heeft Bayern het keepersbestand in ieder geval weer compleet. De enkelvoudig international kijkt ernaar uit om samen te gaan werken met Neuer, die op de weg terug is na een lange revalidatie van zijn ski-ongeluk van afgelopen winter. 'Manu is mijn idool. Ik heb hem gisteren ontmoet, hij was heel aardig en enorm down-to-earth. Ik kijk ernaar uit om met hem te trainen. Maar natuurlijk ben ik ook topsporter en wil ik de concurrentiestrijd met hem aangaan. Ik wil mezelf laten zien.'

Dat Bayern na een lange zomer vol speculaties uitkwam bij Peretz, mocht toch enigszins verrassend heten. De keeper speelde zichzelf in de kijker tijdens de groepsfase van het EK Onder-21, toen hij twee Duitse penalty's stopte. 'Hij is een goede lijnkeeper en liet geen spoor van twijfel achter', verklaarde Dreesen de keuze voor Peretz, die ook een Duits paspoort heeft. 'Als keeper heeft hij nog een heel lange loopbaan voor zich, hij heeft de toekomst. Daarom hebben we Daniel ook voor vijf jaar vastgelegd.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.