'Bayern wil meewerken aan verhuur Gravenberch'

Reacties

Het uitzicht op speeltijd wordt er niet beter op voor Ryan Gravenberch bij Bayern München. Daarom is de Duitse kampioen volgens Kicker bereid om de 21-jarige middenvelder te verhuren.

'Bayern wil meewerken aan verhuur Gravenberch'
© Pro Shots

Ondanks het winnen van de titel in de Bundesliga heeft Gravenberch een teleurstellend debuutseizoen in München achter de rug. De van Ajax overgekomen Oranje-international moest het vaak hebben van een korte invalbeurt. In de Bundesliga kwam hij tot slechts 559 speelminuten. In de drie laatste duels van Bayern in de knock-outfase van de Champions League kwam de aankoop überhaupt niet in actie. Mede door het gebrek aan speeltijd liep de spelverdeler ook een plek in de WK-selectie mis.

Volgens Kicker is er bij Bayern het besef dat het geduld op is bij Gravenberch. De recordkampioen wil meewerken aan een verhuurperiode zodat de jongeling volgende stappen in zijn ontwikkeling kan zetten. Met nog een contract tot medio 2027 is een definitief vertrek nu niet aan de orde.

Bij Bayern begon donderdag de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Veel spelers uit de selectie van Thomas Tuchel moesten zich melden voor de medische checks bij de start van de voorbereiding. Zaterdag staat de eerste serieuze training op het programma. Daarna volgt een trainingskamp in Tegernsee, vijftig kilometer ten zuiden van München. De eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen staat gepland op 12 augustus. Dan is bekerwinnaar RB Leipzig de tegenstander in de strijd om de Duitse Super Cup. Mogelijk is Harry Kane dan de spits van Bayern, dat nog altijd werk maakt van zijn komst.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.