Neuer op de weg terug bij Bayern, dat toch nog een doelman zoekt

Reacties

Manuel Neuer is luttele dagen voor de herstart van de Bundesliga weer in training. De doelman van Bayern München is herstellende van een beenbreuk en die revalidatie is klaarblijkelijk in de laatste fase beland.

Neuer op de weg terug bij Bayern, dat toch nog een doelman zoekt
© Pro Shots

Een verslaggever van boulevardblad TZ weet te melden dat Neuer een goede indruk achterliet in oefeningen met sprints, passes en balaannames uit de lucht. Wat hem betreft hoeft de club geen nieuwe keeper te halen: stand-in Sven Ulreich mag wat hem betreft op de winkel passen tot de 37-jarige Neuer zijn plek weer kan innemen.

De clubleiding van de Duitse kampioen denkt daar anders over, maar de zoektocht verloopt moeilijk. Op de lijst in de Allianz Arena zou een keurkorps aan keepers staan, maar Yassine Bounou lijkt voor Saoedi-Arabië te kiezen, Géronimo Rulli is geen optie meer nu de Argentijn zelf geblesseerd is geraakt. Kepa Arrizabalaga heeft zijn krabbel inmiddels al bij Real Madrid gezet, en een deal met Stefan Ortega is volgens berichtgeving uit Duitsland ook al zo'n beetje geklapt. Dan is er David de Gea nog, tegen de Spanjaard zou Thomas Tuchel persoonlijk een veto hebben uitgesproken.

De vraag voor een miljoen: wanneer is Neuer weer klaar om zijn vertrouwde positie in te vullen? Er wordt druk gespeculeerd, maar de realiteit is dat niemand het weet. 'Als Manuel zich vrij voelt, kan het ook snel gaan', aldus trainer Thomas Tuchel erover. Stand-in Ulreich is ook al 35 jaar, de vraag is wat er gebeurt als hem ook iets overkomt. Bayern kan natuurlijk spelers uit het tweede halen, maar die ploeg speelt in de Regionalliga, het vierde niveau, en daar zijn ze nog niet eens een hoogvlieger.

Neuer mag het dan liever anders zien, maar zeker zo lang er geen duidelijkheid is, zou het voor een club als Bayern een te groot risico zijn om in de komende weken helemaal niets te doen op de transfermarkt. De zoektocht verloopt moeilijk, maar is nu naar verluidt in Israël beland. Gianluca di Marzio meldt dat Maccabi Tel Aviv-doelman Daniel Peretz op de lijst staat. Voor de 23-jarige Israëli, die ook een Duits paspoort heeft, zou Bayern 4,5 miljoen over hebben.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. Neuer
Meer over M. Neuer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.