Bayern heeft eindelijk nieuwe keeper gevonden: Ulreich verklapt transfer

Reacties

De moeizame zoektocht van Bayern München naar een nieuwe doelman nadert zijn einde. Er komt geen grote naam, maar een veelbelovend talent: Daniel Peretz (23) van Maccabi Tel Aviv. Sven Ulreich, momenteel de eerste keeper van Bayern, verklapte vrijdag de transfer.

Bayern heeft eindelijk nieuwe keeper gevonden: Ulreich verklapt transfer
© Pro Shots

Manuel Neuer staat al maandenlang buitenspel, nadat hij in december zijn been brak bij het skiën, en werd in de tweede seizoenshelft van het afgelopen voetbaljaar vervangen door Yann Sommer. Hij is inmiddels naar Internazionale vertrokken. Bayern heeft dus een vervanger voor Sommer nodig en werd in de afgelopen weken gelinkt aan heel wat keepers.

Kepa Arrizabalaga van Chelsea was in beeld, maar hij ging naar Real Madrid. Ook de naam van Ajax-doelman Gerónimo Rulli viel: hij liep vorige week echter een zware schouderblessure op. Yassine Bounou ging dan weer naar Al-Hilal. Bayern zag zo steeds meer opties afvallen, maar heeft nu dan alsnog een nieuwe keeper gevonden.

De keuze is gevallen op Peretz. De transfer is nog niet officieel, maar Ulreich sprak vrijdag na het verslaan van Werder Bremen (4-0) zijn mond voorbij. 'Hij is een goede aanwinst met het oog op de toekomst', zei de 35-jarige doelman tegen de Duitse pers. 'Met Manu en mijzelf heeft hij goede mensen om zich heen om te leren. We zullen blij zijn als hij er is.'

Ulreich vreest niet dat Peretz hem direct uit de basiself zal spelen. Op de vraag of hij de nummer één onder de lat blijft tot de terugkeer van Neuer, zei de goalie: 'Ja, ik heb niets anders gehoord.' Peretz wordt dus niet de opvolger van Neuer, maar van tweede doelman Ulreich.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.