Bayern-directeur verklapt vervanger Courtois: Kepa kiest voor Real Madrid

Reacties

Kepa Arrizabalaga wordt bij Real Madrid de vervanger van de geblesseerde Thibaut Courtois. Bayern München wilde de 28-jarige doelman ook graag hebben, maar die koos voor een tijdelijke transfer naar de Spaanse hoofdstad.

Bayern-directeur verklapt vervanger Courtois: Kepa kiest voor Real Madrid
© Pro Shots

De transfer werd zondag bevestigd door algemeen directeur Jan-Christian Dreesen van Bayern München. 'We waren dicht bij deze transfer en wilden eigenlijk vandaag Kepa presenteren. Maar hij koos ervoor om naar Real Madrid te gaan. Hij is Spaans en dus wilde Kepa het voorstel van Real accepteren', aldus Dreesen rond de presentatie van recordaankoop Harry Kane.

Kepa zou bij Bayern München de vervanger zijn van Manuel Neuer, die na een beenbreuk nog altijd in de lappenmand zit. Afgelopen week kwam er ineens ook een vacature bij Real Madrid nadat Courtois een kruisbandblessure opliep. De Spaanse grootmacht kwam uit bij Kepa, die ondanks het vertrek van Edouard Mendy bij Chelsea mocht vertrekken uit Londen. De van Brighton & Hove Albion overgenomen Robert Sánchez is de eerste doelman van The Blues.

In de zomer van 2018 verkaste Kepa voor liefst 80 miljoen euro van Athletic Bilbao naar Chelsea, maar de hooggespannen verwachtingen wist hij nooit helemaal waar te maken. De duurste doelman aller tijden was in zijn eerste twee jaar eerste keus onder de lat, maar daarna verloor hij zijn basisplaats aan Mendy. Afgelopen seizoen kwam hij wel weer tot 29 duels in de Premier League, maar echt onomstreden was hij niet.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer Kepa
Meer over Kepa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.