Bounou: 'Ik was eerste keuze bij Real Madrid'

Reacties

Yassine Bounou claimt dat niet Kepa Arrizabalaga, maar hij de eerste keus was om Thibaut Courtois te vervangen onder de lat bij Real Madrid.

Bounou: 'Ik was eerste keuze bij Real Madrid'
© Pro Shots

Toen Courtois zijn kruisband afscheurde ging Real Madrid direct op zoek naar een vervanger. Daarbij vielen al snel de namen van Kepa (Chelsea) en David De Gea (transfervrij). Bounou, die Sevilla deze zomer verruilde voor Al-Hilal in de Saudi Pro League, beweert bij Canal Sur echter dat hij de eerste keus was.

'Dat is wat ik heb begrepen', aldus de Marokkaanse sluitpost. 'Later analyseerde de raad van bestuur de hele situatie, ze zagen dat ik naar de Afrika Cup zou kunnen gaan en veel wedstrijden zou missen in een belangrijke maand voor Madrid en dat kon niet. Bovendien hadden ze andere opties in de vorm van een huurperiode die beter bij hen paste.'

Ook Bayern München was in de markt voor de 32-jarige doelman, zo geeft hij aan. 'Bayern had contact met Sevilla. Ze vroegen me te wachten en zeiden dat ze een bod zouden sturen, maar ondertussen kwamen er steeds andere namen naar voren. Ik begreep dat Bayern alleen op zoek was naar een huurdeal. De clubs zijn helaas niet bereid om geld uit te geven.'

Bounou liet Sevilla deze zomer na vier jaar achter zich. Bij Al-Hilal werd hij ploeggenoot van onder anderen Neymar, Sergej Milinkovic-Savic, Rúben Neves, Malcom, Aleksandar Mitrovic en Kalidou Koulibaly.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.