Witte rook: Bayern München heeft met Kane nieuwe topschutter binnen

Reacties

Een jaar na het vertrek van Robert Lewandowski naar Barcelona heeft Bayern München een nieuwe topschutter gevonden. Harry Kane heeft in een bericht aan Tottenham Hotspur-fans zijn transfer bevestigd.

Witte rook: Bayern München heeft met Kane nieuwe topschutter binnen
© Pro Shots

Met de bevestiging komt er een einde aan een transfersoap. Bayern zat el geruime tijd achter de dertigjarige Kane aan, maar Tottenham weigerde in eerste instantie om mee te werken aan een transfer. Na langdurige onderhandelingen werden de clubs het eens over een afkoopsom van bijna honderd miljoen euro, die door bonussen nog verder op kan lopen. Daarmee is Kane de nieuwe recordaankoop van Der Rekordmeister.

Kane speelde bijna zijn hele voetballeven voor Tottenham, waarmee hij echter geen enkele prijs pakte. Op individueel gebied ging het de spits een stuk beter af. Afgelopen seizoen was hij in de Premier League goed voor dertig goals, nadat hij er eerder in zijn loopbaan al eens 17, 23, 18, 17, 30, 29, 25 en 21 competitietreffers per seizoen had gemaakt. Daarnaast was Kane in 84 interlands voor het Engelse nationale elftal goed voor 58 doelpunten.

Bij Bayern München speelde Eric Choupo-Moting afgelopen seizoen veelal in de punt van de aanval. Hij moest Lewandowski doen vergeten, maar kwam niet verder dan tien Bundesliga-treffers. Nu hoopt Bayern een nieuwe scherpschutter in de gelederen te hebben. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.