Flinke herstructurering bij onrustig FC Volendam

Reacties

FC Volendam gaat werken in een nieuwe bestuursstructuur. Dat heeft de uit de Eredivisie gedegradeerde club donderdag laten weten in een statement. In plaats van drie bestuurslagen gaat Volendam over naar twee.

Flinke herstructurering bij onrustig FC Volendam
© Pro Shots

Het afgelopen jaar kwam FC Volendam regelmatig in het nieuws door de bestuurlijke chaos binnen de club. In december sprak voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) Jaap Veerman over 'een twaalf maanden durende oorlogssituatie' tussen de rvc en het bestuur. Voorzitter Jan Smit werd de deur gewezen, waarna een openlijke vete volgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inmiddels probeert FC Volendam de rust terug te doen keren. Daar moet de nieuwe bestuursstructuur bij helpen. Voorheen was de rvc het hoogste orgaan van de club, gevolgd door het bestuur en de directie. Vanaf 1 juli 2024 gaat FC Volendam over op een structuur met een directie met meer beslissingsbevoegdheid en een rvc die een toezichthoudende en adviserende rol vervult.

De vernieuwde rvc zal bestaan uit Rob Bootsman (voorzitter), Simon Hansen (operations), Jack Tuijp (voetbaltechnisch), Ernst Ligthart (juridisch), Johan Tuijp (financieel) en Albert van Ommen (commercieel). De club neemt afscheid van Jaap Veerman, Elma de Koekkoek, Henk Kras Jr., Erwin Boelhouwer en Kees Mooijer.

Twee dagen eerder presenteerde FC Volendam met Patrick Busby de opvolger van Wim Jonk als technisch directeur. De 51-jarige Haarlemmer kwam over van FC Twente, waar hij na een periode van bijna vier jaar besloot om te vertrekken. In Enschede was hij actief als hoofd scouting, terwijl hij eerder in soortgelijke functies werkte bij onder anderen Ajax, FC Groningen, Brighton & Hove Albion en Hamburger SV.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Excelsior
34
6
11
17
50-73
-23
29
17
FC Volendam
34
4
7
23
34-88
-54
19
18
Vitesse
34
6
6
22
30-74
-44
6
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.