Van lachen om 'Hollanders' naar uitschakeling: zo reageert Courtois nu

Reacties

'Net niet', dat is volgens Thibaut Courtois het verhaal van de avond voor de Belgen. De doelman van de Rode Duivels is ontzettend teleurgesteld na de uitschakeling door Italië in de kwartfinale van het EK.

Van lachen om 'Hollanders' naar uitschakeling: zo reageert Courtois nu
© Pro Shots
België
België
1 - 2
Italië
Italië

Afgelopen zondag was er nog sprake van leedvermaak bij Courtois. België had net met 1-0 gewonnen van Portugal toen de goalie van Real Madrid een sneer uitdeelde aan het Nederlands elftal, dat eerder op de avond had verloren van Tsjechië. 'Tijdens een interview heb je me kritiek van Hollanders laten horen, maar wij zijn door en zij liggen er nu uit', wilde Courtois toen nog kwijt tegenover Sporza.

Na de uitschakeling door Italië vijf dagen later keek de doelman wel puur naar zijn eigen ploeg. Volgens Courtois zat het België in München simpelweg niet mee. 'Het komt hard aan. Zij begonnen gretiger, maar wij kregen wel de beste kansen. We geven die goal weg op een moment dat we het een beetje moeilijk hadden. Het was ongelukkig balverlies en die tweede goal was ook zo jammer, zo net voor rust. We moeten daar misschien uitstappen, maar ja, hij trapt hem mooi binnen', zei hij tegen Sporza over de goal van Lorenzo Insigne.

Courtois kreeg wel hoop na de aansluitingstreffer van Romelu Lukaku vlak voor rust: 'Ik had het gevoel dat we nog een keer konden scoren. Maar voorzetten die daarna net niet aankomen; het is een beetje het verhaal van vandaag, het was net niet.'

Denkt Courtois dat er voor de zogeheten gouden generatie van de Belgen nog EK-succes in het vat zit? Achterin zal worden doorgeselecteerd, met Jan Vertonghen (34), Toby Alderweireld (32) en Thomas Vermaelen (35) die allemaal de dertig al even gepasseerd zijn. 'Het is inderdaad drie jaar tot het volgende EK, dat is lang. Jammer dat het zo is gegaan. We hebben verloren van een waardige tegenstander die goed speelde. Nu hebben we de Nations League in oktober. Dat is niet hetzelfde, maar hopelijk kunnen we daar goed spelen. En dan het jaar erna hebben we al het WK. Maar het is een tik, ja', reageerde hij teleurgesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Meer Italië
Meer over Italië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.