Courtois geeft Oranje een trap na

Reacties

Keeper Thibaut Courtois kon het niet laten om na de overwinning van België op Portugal een sneer uit te delen aan Nederland. De goalie bleek op de hoogte van kritiek uit ons land.

Courtois geeft Oranje een trap na
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 2
Tsjechië
Tsjechië
België
België
1 - 0
Portugal
Portugal

Onder anderen Marco van Basten noemde België in zijn rol als analist schrijnend slecht en in de talkshow VI EK Live werd toch grappend de opmerking gemaakt dat België maar beter geen Europees kampioen kon worden. 'Dan horen wij dat als Nederlanders voor de rest van ons leven', zei oud-verdediger Tim de Cler afgelopen vrijdag.

De boodschap is aangekomen bij België, zeker na de uitschakeling van Oranje. 'Ik hoor vaak kritiek op onze verdediging en ik heb tijdens een interview ook gehoord van kritiek van de Hollanders. Maar wij zijn door en zij liggen er nu uit', moest Courtois nog even kwijt.

België speelt na Portugal tegen Italië in de kwartfinale en in de halve finale zijn Spanje en Frankrijk potentiële tegenstanders. 'We hebben de pech dat we in het schema met toplanden zitten, maar we hebben er de kwaliteiten voor', barst Courtois van het zelfvertrouwen bij de Belgische televisie.

'Laten we hopen dat we iedereen op kunnen lappen voor de volgende wedstrijd tegen Italië', doelt de goalie op Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Het duo viel geblesseerd uit tegen Portugal, De Bruyne met een enkelblessure en Hazard greep naar zijn hamstring. Vrijdag wordt er in München tegen de Italianen gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.