Gehavend Oranje beleeft slechte start van EK-kwalificatie

Het Nederlands vrouwenelftal is slecht begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK van 2025 in Zwitserland. De ploeg van bondscoach Andries Jonker verloor de eerste wedstrijd met 2-0 van Italië.

Italië
Italië
2 - 0

Oranje trad behoorlijk gehavend aan tegen Italië, want Jonker kon door blessures geen beroep doen op Daphne van Domselaar, Jill Roord, Vivianne Miedema, Lieke Martens en Jackie Groenen. Het gebrek aan kwaliteit was zichtbaar op het veld, Oranje slaagde er in de eerste helft amper in om een fatsoenlijke aanval op poten te zetten. De ploeg van Jonker kwam ook al na drie minuten op achterstand door AS Roma-spits Valentina Giacinti.

De enige kans die Oranje kreeg was vlak voor rust van Daniëlle van de Donk, maar verder waren de bezoekers tandeloos. Na een kwartier spelen in de tweede helft verdubbelde Italië de score. De goal van Michela Cambiaghi, die een voorzet vanaf links pardoes in het doel zag belanden, kwam tot stand omdat keeper Lize Kop de bal volledig verkeerd inschatte.

In het half uur dat resteerde was Oranje niet sterk genoeg en maakte Italië kansen op 3-0 niet af. Oranje krijgt over vier dagen thuis tegen Noorwegen een kans op revanche.