Transferdagboek 24/03: Onana, Sánchez, Rafinha en Perisic

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 24/03: Onana, Sánchez, Rafinha en Perisic

André Onana is een van de verrassingen bij Ajax dit seizoen. Zijn prestaties onder de Amsterdamse lat kunnen hem volgens AS nu al een mooie transfer opleveren. De krant meldt dat de twintigjarige Kameroener nadrukkelijk in beeld is bij Villarreal, dat onlangs keeper Sergio Asenjo voor lange tijd zag wegvallen met een gescheurde knieband. Ook Claudio Bravo zou op de lijst staan bij El Submarino Amarillo.

Ook Davinson Sánchez staat in de belangstelling van een Spaanse club: Barcelona welteverstaan. SPORT meldt dat Barça aan Marc Overmars heeft gevraagd om de blaugranas op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de Colombiaan. Spaanse media berichtten vorige week al dat Barcelona in het thuisduel met FC Kopenhagen op de tribune zat om de verrichtingen van de twintigjarige verdediger en Kasper Dolberg te volgen.

The Sun claimt dat Manchester United zich mengt in de strijd om Ivan Perisic (28). De flankspeler van Internazionale geniet ook al interesse van Chelsea en Liverpool. Manchester United zou deze vrijdagavond aanwezig zijn bij de interland tussen Kroatië en Oekraïne om Perisic aan het werk te zien. The Red Devils zullen wel met een flink pak geld aan moeten komen, want Inter wil niet onderhandelen over bedragen onder de veertig miljoen euro.

Rodrigo Bentancur (19) heeft aan ESPN Radio bevestigd dat hij volgend seizoen in het shirt van Juventus speelt. De getalenteerde middenvelder laat weten dat hij binnenkort voor een medische keuring afreist naar Turijn. Betancur hoopt dat hij zijn huidige club Boca Juniors kan verlaten met een prijs voordat hij zal beginnen aan zijn vuurdoop in Europa.

Waar de Uruguayaan ongetwijfeld met het oog op de toekomst wordt gehaald, richt De Oude Dame haar pijlen ook al op een meer directe versterking. Juventus wil Rafinha de mogelijkheid bieden op meer speeltijd dan hij momenteel bij Barcelona krijgt. De 24-jarige Braziliaan is aankomende zomer volgens Fichajes een van de belangrijkste transferdoelwitten van de Italianen.

Het is dit jaar weer verkiezingstijd bij Real Madrid. Hoewel het zeer de vraag is of president Florentino Pérez serieuze tegenstand krijgt, wil de bestuurder toch graag een statement maken op de transfermarkt. Zoals hij dat altijd heeft gedaan rond de verkiezingen. In 2000 kwam Luis Figo, in 2004 Michael Owen, 2009 was het jaar van de komst van Cristiano Ronaldo en in 2013 volgde Gareth Bale. Het zorgt alleen maar voor meer geruchten over de komst van onder anderen Kylian Mbappé, die in Madrid volgens enkele Spaanse media mogelijk een duo gaat vormen met Karim Benzema.

'Benzema en Mbappé als duo? Alles is mogelijk', aldus Pérez tegen RMC. Benzema lijkt in ieder geval zeker van zijn plek in Estadio Santiago Bernabéu. De president neemt het op voor de spits, die wederom buiten de Franse selectie is gevallen. 'Karim is een mix van Zidane en Ronaldo. Hij is de beste nummer 9 van de wereld en ook de beste speler van Frankrijk. Ik ben er zeker van dat hij blijft en ben erg blij met hem en zijn voorbeeldige gedrag. Als het aan mij ligt, houden we hem hier tot het einde van zijn loopbaan.'

We blijven even in Madrid. The Guardian schrijft namelijk over de interesse van Real in Chelsea-sterren Eden Hazard en Thibaut Courtois. Laatstgenoemde moet de vervanger worden van Keylor Navas, die een wisselvallig seizoen meemaakt bij Real. Om de komst van het duo te financieren staat Real open voor een vertrek van Álvaro Morata en James Rodríguez. De 26-jarige Hazard zou bij Real het symbool moeten worden van het nieuwe tijdperk nu de jaren voor Cristiano Ronaldo (32) langzaam maar zeker beginnen te tellen.  

Over een nieuw tijdperk gesproken: Pep Guardiola moet komende zomer verder bouwen aan zijn Manchester City-selectie en krijgt daarvoor tweehonderd miljoen euro tot zijn beschikking. Eén van de transferdoelwitten is Kingsley Coman, met wie de manager eerder werkte bij Bayern München. De twintigjarige buitenspeler moet volgens The Sun een slordige 45 miljoen euro kosten. De Fransman speelt dit seizoen nog bij Bayern, dat hem huurt van Juventus. De Duitsers hebben een optie tot koop, maar het is nog onduidelijk of ze daar gebruik van maken.

Als City flink gaat shoppen komende zomer, kan Manchester United natuurlijk niet achterblijven. Antoine Griezmann wordt al tijden genoemd als toekomstige sterspeler van The Mancunians en volgens Manchester Evening News is een deal nu dichterbij. Volgens bronnen rond de 26-jarige aanvaller van Atlético Madrid gaat het om een transfersom van zo'n honderd miljoen euro, zo schrijven verschillende Engelse media. Diego Simeone kan ondertussen niets anders doen dan afwachten. 'Ja, er is een ontsnappingsclausule en nee, er zijn geen garanties.'

In een interview met AS vertelt de Atlético-coach over de gesprekken die hij voerde met Griezmann. 'Afgelopen zomer sprak ik veel met hem en besloot hij Atlético trouw te blijven. Hij vertelde dat hij bij Atlético zou blijven als ik dat ook deed. Hij zou alleen nooit toestaan dat ik van hem eis dat hij blijft. Dat heb ik bij Diego Costa en Radamel Falcao ook niet gedaan. De spelers die mij hun leven hebben gegeven, ondersteun ik bij de beslissingen die ze maken', aldus El Cholo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.