Transferdagboek 23/03: Mahrez, Diego Costa en Drogba

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 23/03: Mahrez, Diego Costa en Drogba

Riyad Mahrez siert donderdag de voorpagina van het Catalaanse dagblad Sport en dat kan maar één ding betekenen: Barcelona zit achter de Algerijnse dribbelaar van Leicester City aan. De leiding van de blaugranas is eigenlijk al jaren op zoek naar aanvallende klasse in de breedte, om zo nu en dan leden van het MSN-trio te ontlasten. Barcelona gaat ervan uit dat Leicester City een bedrag tussen de 35 en veertig miljoen euro vraagt voor Mahrez, wiens verbintenis met de Engelse kampioen halverwege 2020 afloopt.

Alexandre Pato hoopt dat Diego Costa hem binnenkort gezelschap houdt bij het Chinese Tianjin Quanjian. De Braziliaan denkt dat hij een goed duo zou vormen met de huidige aanvaller van Chelsea. 'Ik weet zeker dat er in de zomer een speler van wereldklasse wordt gehaald. Of dat Diego Costa wordt? Hij zou ons zeker kunnen helpen. Bij Chelsea heb ik al met hem samengespeeld, ik weet wat hij kan', zegt Pato in gesprek met Marca. Afgelopen winter toonde een aantal Chinese clubs al belangstelling voor Diego Costa. Een transfer kwam nooit van de grond, omdat Chelsea per se zijn aanvalsleider wilde behouden.

Didier Drogba is binnenkort misschien te bewonderen in de United Soccer League, het niveau onder de Major League Soccer. De 39-jarige Ivoriaan is volgens de Pioneer Press in gesprek met Phoenix Rising, de club die al kan beschikken over Shaun Wright-Phillips. Drogba vertrok eind vorig jaar bij Montreal Impact, waarna hij geregeld opduikt in transferrubrieken als deze. Naar verluidt vindt de spits het nog te vroeg om zijn loopbaan te beëindigen.

Gaat Didier Drogba op een lager Amerikaans niveau spelen?
Gaat Didier Drogba op een lager Amerikaans niveau spelen?

Barcelona kan een bod van Arsenal op Arda Turan verwachten. Althans, dat beweert The Times. Volgens de Britse krant is de Londense club bereid om 25 miljoen pond (bijna 29 miljoen euro) neer te leggen voor de Turkse middenvelder van Barcelona. Turan zou de selectie aan moeten vullen met het oog op een verwacht vertrek van Alexis Sánchez, die niet zijn gelukkigste Arsenal-periode doormaakt, en Mesut Özil, die in verband wordt gebracht met Fenerbahçe.

Tottenham Hotspur-doelman Hugo Lloris heeft zijn toekomst verbonden aan die van zijn manager, Mauricio Pochettino. Het duo wordt genoemd bij Paris Saint-Germain en Lloris heeft zijn ambities, maar hij zou niet zonder zijn huidige leermeester willen werken. Volgens de doelman is Pochettino de beste trainer in de wereld. 'Onze band gaat verder dan voetbal. Het is dan ook zeker dat ik zijn voetstappen volg', vertelt Lloris aan het Franse Le Figaro.

Ze speelden al een paar keer samen bij het nationale elftal van Brazilië, maar Neymar zou zich ook wel eens clubgenoot van Gabriel Jesus willen noemen. De aanvaller van Barcelona heeft grote bewondering voor zijn landgenoot, die na een droomstart bij Manchester City momenteel kampt met een blessure. 'Hij kan het verschil maken bij elke club', vertelde Neymar aan The Sun.

Michael Keane mag zich na zijn debuut tegen Duitsland sinds woensdagavond Engels international noemen en bij die status hoort natuurlijk belangstelling van clubs. De verdediger van Burnley wordt volgens The Times in de gaten gehouden door Everton en Liverpool. Het moment voor een overstap komt mogelijk deze zomer, omdat Keane dan zijn laatste contractjaar ingaat.

In Australië zouden ze Klaas-Jan Huntelaar met open armen ontvangen. De website Outside 90 beschrijft de Nederlandse spits van Schalke 04 als de ideale persoon om als gastspeler in het land te komen voetballen. Door zijn status als bekende Europese voetballer zou hij namelijk met subsidies van de nationale bond naar Australië gehaald kunnen worden. Tel daar een aflopend contract in Duitsland bij op en niets hoeft een transfer van Huntelaar naar het zuidelijk halfrond tegen te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.