Transferdagboek 22/03: Isco, Alba, Costa, Mbappé

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 22/03: Isco, Alba, Costa, Mbappé

Isco zit meer op de bank bij Real Madrid dan hem lief is. De 24-jarige middenvelder vertrekt daarom mogelijk deze zomer uit Spanje, maar Barcelona heeft snode plannen om hem daar te houden. De Catalanen willen Isco warm maken om zijn contract bij de rivaal, dat tot medio 2018 loopt, uit te dienen, zodat hij vervolgens transfervrij kan tekenen in Barcelona. De Blaugranas beloven Isco in ruil voor dat slimmigheidje een totaal van twintig miljoen euro aan salaris als hij voor vijf jaar tekent, zo weet het radiostation Rac 1.

Manchester United houdt op zijn beurt de situatie van Jordi Alba nauwlettend in de gaten, zo meldt de Manchester Evening News. Volgens dat medium zwellen de twijfels over Luke Shaw aan en wil José Mourinho een linksback aantrekken die er onmiddellijk staat. Alba is niet langer een onomstreden basisspeler bij Barça: de 28-jarige verdediger bleef in de belangrijke duels met Atlético Madrid en Paris Saint-Germain op de bank.

Atlético Madrid-huurling Theo Hernández (19) maakt dit seizoen indruk in het shirt van Alavés. Het broertje van Atlético Madrid-speler Lucas Hernandéz heeft daardoor de interesse gewekt van uitgerekend Real Madrid, zo brengt het radiostation Cadena SER naar buiten. Ook Liverpool en Bayern München hebben belangstelling. Atlético is juist geïnteresseerd in de 22-jarige Marcos Llorente, die toevalligerwijs ook op huurbasis bij Alavés speelt. Een zomerse ruil is dus mogelijk in de maak.

Kylian Mbappé siert deze woensdag de voorpagina van de Spaanse sportkrant AS. Reden is de interesse van Real Madrid, dat na het optreden van de achttienjarige aanvaller van AS Monaco in de thuiswedstrijd tegen Manchester City helemaal om is. De Fransman zou de Madrilenen doen denken aan de prestaties van de Braziliaanse Ronaldo in zijn tijd bij PSV. Volgens het medium is er vorige week door AS Monaco al een bod van 110 miljoen euro van een Premier League-club afgewezen. Het is aan coach Zinedine Zidane om zijn landgenoot te overtuigen dat Real de juiste volgende stap is in zijn carrière.

Dat Diego Costa afgelopen zomer dichtbij een terugkeer naar Atlético Madrid was, is niet nieuw. Wel heeft de spits een boekje opengedaan over de gang van zaken tijdens de transferperiode. 'El Cholo (Diego Simeone, red.) weet dat het niet onmogelijk was om me terug te halen. Toen Atlético op mij moest wachten, gebeurde dat echter niet. Ik heb er alles aan gedaan om terug te keren, maar ik moest met de staart tussen mijn benen terug naar Conte. Hem had ik bij zijn komst gezegd dat ik naar Atlético wilde', legt de Chelsea-aanvaller uit bij het radioprogramma El Larguero. Costa bekijkt het inmiddels van de positieve kant. Als clubtopscorer heeft hij dit seizoen een belangrijk aandeel in het succes van Chelsea, dat de titel voor het grijpen heeft in de Premier League. 'En de Chelsea-fans houden nog meer van me dan die van Atlético. Kun je nagaan!'

Nu we het toch al hebben gehad over een AS Monaco-talent en Chelsea is het bruggetje naar Tiemoué Bakayoko makkelijk gemaakt. Terwijl de Premier League-koploper volgens journalist Guillem Balagué al een persoonlijk akkoord heeft met de middenvelder van de Monegasken, schrijft The Daily Mirror dat een bod van ruim 37 miljoen euro aanstaande is. In Londen moet de 22-jarige Fransman gaan concurreren met N'Golo Kanté, Nemanja Matic en Cesc Fàbregas.

Atlético trok afgelopen zomer met Kevin Gameiro wel een nieuwe aanvaller aan, maar een volgende  offensieve versterking lonkt alweer. Tenminste, als de transferban in hoger beroep wordt teruggebracht van twee transferperiodes naar één. Dan is Alexandre Lacazette de topkandidaat om komende zomer naar Madrid te komen. Bronnen hebben aan Cadena SER bevestigd dat het bestuur van Atlético al vergaande gesprekken heeft gevoerd met de aanvaller van Olympique Lyon, die een goede band heeft met Antoine Griezmann. Volgens zaakwaarnemer David Venditelli is er interesse van meerdere clubs van het hoogste kaliber in de 25-jarige spits.

Een zeer opmerkelijk bericht van The Daily Telegraph: Fenerbahçe heeft Mesut Özil op de radar. De Duitse spelmaker is het nog niet eens geworden met Arsenal over verlenging van zijn in 2018 aflopende contract en de Turkse topclub zou de situatie op de voet volgen. Een mogelijke transfer zou ook te maken hebben met het privéleven van Özil, een zoon van Turkse ouders. De inmiddels 28-jarige middenvelder heeft volgens de Britse krant trouwplannen met een voormalige Miss Turkije en zou het leven in Istanbul wel zien zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.