Transferdagboek 10/06: Casillas, Aubameyang en Capello

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 10/06: Casillas, Aubameyang en Capello

Iker Casillas vervolgt zijn carrière mogelijk in de Serie A. Volgens Radio Kiss Kiss is de doelman van FC Porto aangeboden bij Napoli als vervanger van Pepe Reina, die mogelijk vertrekt. Casillas zou een goedkope optie zijn om de 34-jarige Reina te vervangen, want de Spaanse doelman is transfervrij. Porto nam hem in de zomer van 2015 over van Real Madrid. De 36-jarige Casillas hield afgelopen seizoen negentien keer de nul in 33 competitieduels.

Ook Diego Alves is aangeboden bij Napoli. De keeper is een gewaardeerde kracht bij Valencia, maar is toe aan een nieuwe uitdaging. En dus is zijn zaakwaarnemer aan het netwerken geslagen. Eerste doelman Reina leeft op voet van oorlog met voorzitter Aurelio de Laurentiis, en dus moet de werkgever van Dries Mertens op zoek naar een nieuwe keeper. 'Met alle respect voor Valencia, maar Diego verdient een topclub', aldus de belangenbehartiger. 'Mocht Reina vertrekken, dan is Diego met zijn karakter, niveau en ervaring de ideale kandidaat.'

Zelfs de kapper van Pierre-Emerick Aubameyang is een rol gaan spelen in de transfergeruchten rond de sterspeler van Borussia Dortmund. De aanvaller wordt al enige tijd gelinkt aan een overstap naar Paris Saint-Germain. Zijn Parijse kapper, die nu op kosten van Aubameyang op en neer vliegt naar Dortmund, plaatste een foto van Aubameyang op Instagram met de vraag: 'Tekent hij of tekent hij niet?' Eerder liet de kapper weten dat hij hoopt dat Aubameyang bij Dortmund blijft. 'Ik vind deze reisjes wel leuk, die zouden dan niet meer doorgaan', zei de kapper tegen Bild.

Het Chinese Jiangsu Suning staat op het punt om de komst van Fabio Capello als nieuwe trainer bekend te maken. Volgens Sky Italia gaat de Italiaanse trainer akkoord om voor een recordsalaris aan de slag te gaan in de Super League. Jiangsu Suning staat voorlaatste met slechts acht punten. De Brazilianen Ramires en Alex Teixeira staan onder contract bij de club.

West Ham United zit op het vinkentouw voor Bertrand Traoré, zo berichten Engelse media. De 21-jarige aanvaller zou zich afgelopen seizoen met enkele sterke optredens in het Europa League-toernooi in het gevlei hebben gespeeld van Slaven Bilic, de manager van The Hammers. Chelsea heeft naar verluidt nog altijd niet besloten waar de toekomst van de afgelopen seizoen aan Ajax verhuurde Traoré ligt. De aanvaller staat nog tot medio 2019 onder contract bij de Premier League-kampioen.

Ook een andere speler die afgelopen seizoen op huurbasis te bewonderen viel in de Eredivisie haalt zaterdag de transferrubrieken in Engelse kranten. Bersant Celina wordt namelijk door zowel Bolton Wanderers als Ipswich Town begeerd, clubs die komend seizoen uit zullen komen in het Championship. Tijdens de voorbije jaargang stalde Celina's werkgever Manchester City de aanvallende middenvelder bij FC Twente.

Bayer Leverkusen is voornemens om deze zomer te cashen voor Hakan Calhanoglu, die met zijn miljoenensalaris sowieso zwaar op de begroting van de Bundesliga-club drukt. Volgens het Turkse dagblad Aksam is er in elk geval voldoende belangstelling voor de 23-jarige vrijetrappenspecialist. Onder meer Arsenal, Lazio en Chelsea zouden een bod voorbereiden. Calhanoglu kwam de voorbije maanden niet in actie vanwege een FIFA-schorsing.

Hakan Calhanoglu heeft over belangstelling niet te klagen.
Hakan Calhanoglu heeft over belangstelling niet te klagen.

Er gaat geen dag voorbij of AC Milan haalt deze rubriek. De bedrijvige Rossoneri hebben de hoop op de komst van Álvaro Morata inmiddels opgegeven en richten als we de Corriere della Sera mogen geloven het vizier nu op André Silva. De leiding van AC Milan zou al een afspraak hebben gemaakt met Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van de 21-jarige aanvaller van FC Porto. Ook Fiorentina-aanvaller Nikola Kalinic is nog altijd in beeld bij AC Milan.

In Nederland zullen de meeste mensen Corentin Tolisso kennen van het tweeluik tussen Olympique Lyon en Ajax in de halve finale van de Europa League. De uitblinker heeft zich dit seizoen echter ook in de kijker van diverse topclubs gespeeld. Zo zouden volgens L'Équipe Chelsea, Manchester City, Juventus én Tottenham Hotspur achter de middenvelder aan zitten. Tolisso zelf ziet die vier clubs echter niet zitten, omdat de 22-jarige heeft vernomen dat ook Bayern München hem wil hebben. En dus wil het lijdend voorwerp zelf het liefst naar Duitsland.

Eerder werd al bekend dat Manchester United en Real Madrid een akkoord naderen over de transfer van spits Álvaro Morata, maar het Spaanse Onda Cero heeft een update. De overstap zou volgens het Spaanse medium maandag worden afgerond en zo'n 73 miljoen euro omvatten. Morata moet op Old Trafford de opvolger worden van Zlatan Ibrahimovic, wiens contract niet wordt verlengd.

Veel jonge voetballers dromen ervan om ooit bij Manchester United terecht te komen, en dat is in het geval van Felipe Anderson niet anders. De vleugelspits van Lazio heeft bij Sport TV toegegeven dat hij dolgraag op Old Trafford zou willen spelen. 'Iedere speler droomt ervan om bij zo'n club terecht te komen', aldus de Braziliaan. 'Maar we zullen zien of er ooit een dergelijke kans komt voor mij.'

Als het aan Steven N'Zonzi ligt, speelt hij komend seizoen voor Champions League-finalist Juventus. Gelukkig voor hem is het wederzijds, want club en speler hebben volgens Italiaanse media als Tuttosport en SportItalia al een akkoord bereikt. Nu is het dus aan Juve en Sevilla, de werkgever van N'Zonzi. Het transferbedrag van zo'n veertig miljoen euro zou komende week besproken gaan worden, maar de Fransman is duidelijk: hij wil naar Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.