Verbannen Çalhanoglu heeft 'oneindig veel spijt'

Reacties

De uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal (CAS) heeft Hakan Çalhanoglu strijdbaar gemaakt. Tegelijkertijd voelt hij zich schuldig richting Bayer Leverkusen.

Verbannen Çalhanoglu heeft 'oneindig veel spijt'

Çalhanoglu put kracht uit de schorsing voor vier maanden naar aanleiding van een langslepende zaak die zijn oorsprong heeft in 2011. 'Het kan je kapot maken. Maar ik heb al het nodige meegemaakt. Ik zal sterker uit deze situatie komen', aldus de middenvelder tegen het Duitse Express.

De Turkse international toont berouw, vooral vanwege de gevolgen voor Bayer Leverkusen. Zijn huidige club heeft niets te maken met de zaak en wordt wel gestraft door de schorsing. 'Het ergste is dat mijn club erdoor wordt benadeeld. Dat stemt me bedroefd. Ik voel me schuldig, ik heb oneindig veel spijt', aldus Çalhanoglu.

In april 2011 - Çalhanoglu speelde nog in de jeugd van Karlsruher SC – kreeg hij via een vriend mee dat zijn vader in Darmstadt in een restaurant met vertegenwoordigers van Trabzonspor had gesproken. Naar verluidt werd de vader een flinke som tekengeld, van honderdduizend euro, aangeboden.

De middenvelder werd vervolgens te verstaan gegeven te tekenen. 'In onze cultuur heeft de vader het voor het zeggen', aldus Çalhanoglu. 'Ik was zeventien jaar oud en was me niet bewust van de reikwijdte ervan. Ik dacht alleen maar aan voetbal. Ik vertrouwde mijn vader.'

Dat vertrouwen heeft hem opgebroken. Ondanks het contract met Trabzonspor verlengde Çalhanoglu zijn verbintenis bij Karlsruher SC. Dat deed de Turkse club in 2013 naar de FIFA stappen. In die zaak is de uitspraak door de beslissing van het CAS definitief geworden. 'Hij is en blijft mijn vader. Hij beseft dat hij een grote fout heeft gemaakt. Hij zal zich nooit meer bemoeien met mijn carrière.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.