Transferdagboek 09/06: Sánchez, Ryan en Musa

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 09/06: Sánchez, Ryan en Musa

Als Alexis Sánchez deze zomer Arsenal verruilt voor Bayern München, dan wordt de Chileen in één klap de best betaalde speler in de Bundesliga. Volgens The Daily Mirror kan de aanvaller rekenen op een weeksalaris van 400.000 euro. Naar verluidt heeft Sánchez' belangenbehartiger al gesprekken gevoerd met Bayern, dat deze zomer per se een 'gearriveerde aanvaller' wil vastleggen. De Duitse kampioen gaat ervan uit dat Arsenal zaken wil doen, aangezien de verbintenis van de 28-jarige Chileen in Londen al in 2018 afloopt.

De transfer van Mathew Ryan naar Brighton & Hove Albion is op een oor na gevild, zo weten Engelse media. De 25-jarige Australiër komt over van Valencia, waar hij mocht vertrekken. Brighton & Hove Albion dwong afgelopen seizoen promotie af naar de Premier League met David Stockdale als eerste doelman. Ryan werd gedurende het voorbije seizoen door Valencia verhuurd aan RC Genk.

Leicester City lijkt niet genegen Ahmed Musa de kans te geven zich te revancheren voor een uiterst moeizaam seizoen. Diverse Turkse media én The Sun claimen dat Fenerbahçe uiterst gecharmeerd is van de 24-jarige Nigeriaan en een bod van twintig miljoen euro voorbereidt. Musa kwam medio 2016 over van CSKA Moskou en kon na een veelbelovende voorbereiding nooit zijn stempel drukken.

Newcastle United is volgens verschillende Spaanse media druk in de weer om verdediger Florian Lejeune los te werken bij Eibar. Volgens de directeur van de Spaanse club, Fran Garaganza, is de 26-jarige Fransman bijna niet te behouden voor de La Liga-club. Afgelopen seizoen kwam Lejeune nog uit voor Girona.

Real Madrid gaat alleen een poging ondernemen om Kylian Mbappé naar Estadio Santiago Bernabéu te halen, wanneer Gareth Bale vertrekt. Volgens Marca moet één van de steraanvallers verkocht worden en lijkt de Welshman volgend seizoen buiten de basisopstelling van Zinedine Zidane te vallen. De linkspoot heeft in de afgelopen weken aangegeven dat hij erg tevreden is in Spanje, maar volgens de geruchten lonkt een terugkeer naar Engeland.

Christian Eriksen wordt ondanks zijn tot medio 2020 doorlopende contract met Tottenham Hotspur in verband gebracht met Barcelona. Denemarken-bondscoach Åge Hareide heeft in de aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Kazachstan een duit in het zakje gedaan. 'Het zal bij Barcelona een nog groter circus zijn met nog meer druk, maar Christian is van het soort dat dat aan kan', aldus Hareide over de voormalig Ajacied.

Volgens The Sun is Jürgen Klopp van plan om zaken te doen met zijn oude club Borussia Dortmund. De Duitse trainer wil graag Emre Mor naar Liverpool halen. BVB zou bereid zijn over een verhuur van de Turkse belofte te praten. De negentienjarige aanvaller was afgelopen seizoen onder Thomas Tuchel nauwelijks meer dan een invalkracht.

Ever Banega (29) staat volgens ESPN aan de vooravond van een vertrek bij Internazionale. Een Mexicaans avontuur bij Tigres lonkt voor de Argentijnse middenvelder, al spreekt zijn zaakwaarnemer Marcelo Simonian in Italiaanse media dat weer tegen. Sterker nog, er liggen geen aanbiedingen uit Mexico noch China. Zo vertelt Simonian.

Een vertrek van Ivan Perisic uit Giuseppe Meazza lijkt daarentegen waarschijnlijker. Manchester United heeft er na een aanvankelijke afwijzing nog een flinke schep bovenop gedaan, zo weet Calciomercato. Inmiddels ligt er naar verluidt een bod dat de vraagprijs van 55 miljoen van Inter nadert. De 28-jarige Kroaat, die in 2014 voor negentien miljoen euro werd overgenomen van VfL Wolfsburg, zou zelf al tot een vergelijk zijn gekomen met Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.