AC Milan gaat maar door: volgende topaankopen in aantocht

Reacties

AC Milan wil volgend seizoen hoe dan ook meedraaien in de top van Italië. De gevallen topclub deed al drie grote aankopen en de volgende drie nieuwelingen lijken in aantocht.

AC Milan gaat maar door: volgende topaankopen in aantocht

Vele maanden duurde de soap rond de overname van AC Milan door het Chinese consortium Sino-Europe Sports Investment Management Changxing. Steeds weer was er sprake van uitstel. Toenmalig president Silvio Berlusconi werd er moedeloos van, net als de fans. Geloof in een succesvolle afloop was er nauwelijks nog.

Toen het beloofde geld uit China dan toch binnenkwam, was er dan ook vooral sprake van scepsis. Bij het kopen van spelers is er immers sprake van snelheid, druk en concurrentie. Zouden de Chinezen wel geschikt zijn om een grote voetbalclub te leiden? Inmiddels is alle twijfel verdwenen. Mateo Musacchio (18 miljoen), Franck Kessié (20 miljoen) en Ricardo Rodríguez (18 miljoen) werden al binnengehaald. Spelers die stuk voor stuk echt iets toevoegen, zo klinkt het in Italië. Zoals ook de contractverlenging voor trainer Vincenzo Montella bewondering oogstte. Milan is geen trainerskerkhof meer, maar biedt vastigheid en duidelijkheid.

Klaar is Sino-Europe Sports Investment Management Changxing nog lang niet. De wensenlijst is lang, de geldbron lijkt oneindig. Inmiddels staan de volgende drie spelers alweer klaar om naar Milaan te verhuizen. Keita Baldé moet de voorste linie van een impuls voorzien. 'Lazio heeft een akkoord bereikt met AC Milan', bevestigt de zaakwaarnemer van de 22-jarige vleugelaanvaller, die een miljoen of dertig moet kosten. Voor twintig miljoen extra hoopt Milan bovendien ook routinier Lucas Biglia binnen te halen. Vijftig miljoen moet de packagedeal in totaal kosten, geen probleem voor de Chinese eigenaren.

Daar blijft het niet bij, want ook een nieuwe rechtsback is in aantocht. De zaakwaarnemer van Andrea Conti arriveerde donderdag bij Milan om de overgang van zijn cliënt af te ronden. Een kleine twintig miljoen euro kost de 23-jarige Italiaanse international, die het afgelopen seizoen een ware revelatie was bij Atalanta Bergamo. Internazionale, Napoli, Chelsea en Zenit Sint-Petersburg zijn ook in de markt, maar Milan heeft een streepje voor bij Conti.

Lazio-aanvaller Keita Baldé lijkt ook op weg naar AC Milan, dat nog lang niet klaar is op de transfermarkt.
Lazio-aanvaller Keita Baldé lijkt ook op weg naar AC Milan, dat nog lang niet klaar is op de transfermarkt.

Dat is direct de grootste winst voor Milan. De club heeft zijn aantrekkingskracht terug. In Italië is men onder de indruk van de daadkracht van de Rossoneri. Waar de laatste jaren het weinige beschikbare geld werd uitgegeven aan vaak oudere spelers uit het buitenland of middelmaat uit de eigen Serie A, wordt er weer ingekocht met een duidelijk idee. Jonge, talentvolle spelers die toch al de nodige ervaring hebben op een hoog niveau.

Die aankopen moet Milan overigens wel op creatieve wijze doen. Om niet in de problemen te komen door de regels van Financial Fair Play wordt Kessié op papier bijvoorbeeld eerst gehuurd, met een verplichte optie tot koop. Ook lijkt het een must om spelers te verkopen. Alessio Romagnoli, Carlos Bacca, Mattia De Sciglio en Gianluigi Donnarumma staan - al dan niet gedwongen - op de nominatie om te vertrekken. Chelsea aast op Romagnoli, Bacca kan naar Engeland en China, De Sciglio naar Juventus en Donnarumma - die nog altijd niet heeft bijgetekend - staat op de lijstjes van Manchester United, Real Madrid en Juventus.

Of het nieuwe beleid al genoeg is om volgend seizoen het oppermachtige Juventus aan te vallen in de Serie A zal de tijd leren. AS Roma en Napoli lijken er hoe dan ook een serieuze concurrent bij te hebben in de strijd om een plek bij de eerste drie. Een zesde plaats, zoals het afgelopen seizoen, is voortaan weer onacceptabel voor Milan. De Europese grootmacht van weleer gaat voor het hoogst haalbare en heeft daar voor het eerst in jaren ook weer echt uitzicht op. De nog aan te trekken nieuwe spits – Andrea Belotti is een belangrijke kandidaat – moet het laatste zetje geven. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.