Transferdagboek 05/09: Messi, Lukaku en Varane

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 05/09: Messi, Lukaku en Varane

Lionel Messi ziet een terugkeer bij Newell's Old Boys in de toekomst wel zitten. Vicevoorzitter Christian D'Amico van de Argentijnse club liet vorige maand weten dat hij de sterspeler van Barcelona op termijn wil terughalen. 'Dat wil ik graag', vertelt 29-jarige aanvaller tegen Telefe. 'Het was als kind mijn droom was om voor die club te spelen.' De komende jaren zal Messi, die een deel van zijn opleiding genoot bij Newell's Old Boys, nog bij Barcelona te zien zijn.

Na David Luiz en Marcos Alonso hoopt Chelsea de selectie te versterken met nog een verdediger. Manager Antonio Conte richt zich op de transfervrije Martin Cáceres (29), meldt The Sun. Een interessante optie voor de Londense Premier League-club, aangezien de transfermarkt inmiddels is gesloten. Cáceres is een oude bekende van Conte. De Uruguayaanse verdediger speelde de afgelopen vijf seizoenen bij Juventus, waar Conte tussen 2011 en 2014 de scepter zwaaide.

Juventus wil in de winter een poging wagen om Matteo Darmian naar Turijn te halen. De Italiaanse rechtsback komt bij Manchester United niet meer in de plannen van manager José Mourinho voor. De 26-jarige Darmian zat in de eerste drie competitiewedstrijden op de tribune, terwijl Antonio Valencia als rechtsback speelde. Juventus ziet volgens Tuttosport in Darmian de vervanger van Stephan Lichtsteiner, die nog een jaar onder contract staat en waarschijnlijk in de winter wordt verkocht. De Italiaanse back wordt dan stand-in van Dani Alves.

De naam Romelu Lukaku klonk de laatste transferperiode veelvuldig. De Belgische spits stond er goed op bij verschillende clubs, zo vertelde hij tegen Het Nieuwsblad. Juventus was ook in de markt, maar Everton hield zijn poot stijf. 'Het steekt wel een beetje, maar ik ben ook iemand die gelooft dat alles met een reden gebeurt. Anders was ik in de plaats van naar Everton te gaan naar Juventus gegaan. Maar ik koos voor Everton omdat ik vond dat Italië voor mij toen te vroeg kwam', aldus Lukaku.

Het kostte Raphael Varane naar eigen zeggen zeker moeite, maar de verdediger van Real Madrid zei toch nee tegen José Mourinho. De Portugese ex-coach van De Koninklijke had graag bij Manchester United weer met de Franse international willen werken. 'Natuurlijk ben je vereerd, maar het was voor mij geen optie ', aldus Varane tegen het Franse Canal Plus.

Alexander Merkel verhuisde halverwege augustus naar het VfL Bochum van Gertjan Verbeek. Dat de enkelvoudig international van Kazachstan bij de Duitse club terechtkwam was een ongelooflijk verhaal. De 24-jarige verdediger was eigenlijk voorbestemd om bij Pisa zijn carrière voort te zetten. In juli tekende hij op voorspraak van zijn oud-ploeggenoot Gennaro Gattuso bij de Serie B-club. Na het ontslag van de net aangestelde Italiaanse oud-international werd Merkel echter direct op de lijst van ongewenste spelers gezet. Merkel vond in Bochum snel een nieuwe club. Koud terug in Duitsland kreeg hij het verrassende bericht uit Pisa. Gattuso was weer terug als trainer. 'Het was gestoord', reageerde Merkel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.