Transferdagboek 04/09: Yarmolenko, Touré en Özil

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 04/09: Yarmolenko, Touré en Özil

Yaya Touré is een van de bestbetaalde spelers in het blauwe deel van Manchester, maar is niet ingeschreven voor de Champions League. Dat City-manager Pep Guardiola geen fan van de 33-jarige Ivoriaan is, is bekend, maar dit besluit van de Catalaan noemt diens zaakwaarnemer Dimitri Seluk in gesprek met The Mirror vernederend. Toch stelt hij dat de middenvelder zijn laatste contractjaar in Manchester uit zal dienen en niet tussentijds zal vertrekken. Seluk: 'Misschien mag hij van Pep nog een keer invallen in een League Cup-duel met een derdedivisionist.'

De laatste avond van de transferperiode verliep behoorlijk chaotisch bij Everton. Tenminste, als we de woorden van Dinamo Kiev-president Ihor Surkis mogen geloven. 'Een uur en een kwartier voor de deadline kwam er nog een bod van Everton binnen op Andriy Yarmolenko. Ik was tevreden met het bedrag, maar we hadden niet voldoende tijd om de deal rond te maken', aldus Surkis tegen Oekraïense media. Het Everton van Ronald Koeman deed eerder op 31 augustus nog tevergeefs pogingen om Moussa Sissoko of Yacine Brahimi naar Goodison Park te halen. Sissoko vertrok naar Tottenham Hotspur en Brahimi bleef bij FC Porto.

In Londen wordt ondertussen verder onderhandeld over een contractverlenging van Mesut Özil. De Duitse middenvelder van Arsenal is nog in het bezit van een tot medio 2018 doorlopend contract, maar staat open voor een langer verblijf in het Emirates Stadium. 'Al voor afgelopen zomer voerden we daar wat gesprekken over, maar ik heb toen aangegeven dat ik die over het EK wilde tillen', zegt de 27-jarige spelverdeler in gesprek met Express. Het had niets te maken met een vertrekwens, zo benadrukt de spelmaker. 'Ik wilde me volledig focussen op de nationale ploeg. Nu lijkt het me goed om er verder over te spreken.'

De fase dat de beleidsbepalers van Barcelona en Santos met elkaar spraken ligt al een tijd achter ons. Drie jaar geleden haalden de Catalanen Neymar weg bij de Braziliaanse club, maar volgens Santos op een onrechtmatige manier. Een gang naar de rechter volgde, maar zonder succes. Nu overweegt Barcelona volgens La Gazzetta dello Sport eenzelfde stap te ondernemen wegens de transfer van Gabigol naar Internazionale. De Spanjaarden beweren een eerste optie op de aanvaller te hebben bedongen bij de transfer van Neymar, maar stellen dat de Brazilianen hen deze zomer hebben gepasseerd. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.