Transferdagboek 03/09: Srna, Messi, Raiola en Matuidi

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 03/09: Srna, Messi, Raiola en Matuidi

Darijo Srna lijkt zijn carrière te vervolgen bij Barcelona. Shakhtar Donetsk, de club die hij sinds 2003 dient, is bereid om het contract van de 34-jarige rechtsback te ontbinden om hem een droomtransfer te gunnen. 'Zijn hart ligt bij Shakhtar, maar Barcelona is natuurlijk een fantastische club. In deze situatie zal ik niet in het belang van de club handelen, maar in dat van Darijo', laat Shakhtar-preses Rinat Akhmetov weten.

Srna komt bij Barcelona uiteraard sterspeler Lionel Messi tegen. Omdat het contract van Messi over twee jaar afloopt, willen de Catalanen snel verlengen met de aanvaller. 'Wij zijn blij dat de beste speler ter wereld bij ons speelt. We gaan een akkoord met hem bereiken, dat weet ik zeker. Er is geen haast, we komen er dit seizoen uit met hem', laat directeur Robert Fernández weten aan Sport.

In één zomer meer geld verdienen dan Cristiano Ronaldo per jaar? Het is zaakwaarnemer Mino Raiola gelukt!
In één zomer meer geld verdienen dan Cristiano Ronaldo per jaar? Het is zaakwaarnemer Mino Raiola gelukt!

Zoek je nog een baantje? Misschien is zaakwaarnemer wel iets voor jou. Mino Raiola heeft in ieder geval een prima zomer achter de rug. Door de transfers van Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Henrikh Mkhitaryan naar Manchester United mocht hij dertig miljoen euro bijschrijven. Dat is meer dan dat Cristiano Ronaldo per jaar opstrijkt.

Ook Blaise Matuidi wordt vertegenwoordigd door Raiola. De middenvelder van Paris Saint-Germain hoopte in augustus te vertrekken, maar PSG liet hem niet naar Juventus vertrekken. Volgens Tuttosport gaat de Italiaanse landskampioen in januari een nieuwe poging wagen. Raiola voert de druk alvast op. 'Hij is erg teleurgesteld dat hij door de club van de markt werd gehaald. We gaan praten met de club en zijn verbaasd dat PSG uit het niets de gesprekken met Juventus staakte.'

Zoals Nemanja Gudelj door wat familieleden werd vergezeld bij Ajax, krijgt ook Christian Benteke een bekende aan zijn zijde bij Crystal Palace. De Engelse middenmoter heeft Jonathan Benteke namelijk aan de beloftenploeg toegevoegd. De 21-jarige Jonathan is het broertje van Christian en komt transfervrij over van Zulte Waregem. Beide Benteke-broertjes zijn spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.