Transferdagboek 02/09: Eriksen, Griezmann en Howe

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 02/09: Eriksen, Griezmann en Howe

De contractonderhandelingen tussen Tottenham Hotspur en Christian Eriksen komen maar niet op gang, tot ergernis van manager Mauricio Pochettino. Volgens Sky Sports gaat de Argentijnse manager zich zelf met de zaak bemoeien. Voor de 24-jarige Deen ligt een vierjarig contract klaar. De huidige verbintenis van de ex-Ajacied loopt medio 2018 af. Eriksen kan zo'n 83 duizend euro per week netto gaan verdienen bij Tottenham.

Sterren als Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba arriveerden deze zomer al op Old Trafford en daar moet volgende zomer een grote naam bijkomen. Antoine Griezmann is de man op wie The Red Devils hun pijlen hebben gericht, zo weet The Guardian. Manager José Mourinho zou de Fransman als de ideale opvolger voor de inmiddels dertig jaar oude Wayne Rooney zien. Bij United moet de huidige aanvaller van Atlético Madrid rond een sterke spits als Ibrahimovic gaan spelen.

Meer over United: Luke Shaw en Mourinho kunnen inmiddels lachen om een afwijzing uit het verleden. De linksback had in 2014 de kans om naar het Chelsea van de Portugees te vertrekken, maar koos voor United. Op Old Trafford werken de twee alsnog samen. 'Hij begon erover. Ik wilde het gewoon laten gaan, maar hij maakte er een grap over. Ik dacht op dat moment gewoon dat ik meer kans op speeltijd had bij United. Patrice Evra vertrok en ik wist dat Mourinho  op dat moment tevreden was met zijn verdediging bij Chelsea', legt Shaw uit bij Sky Sports.

Eddie Howe loodste promovendus AFC Bournemouth het voorbije seizoen naar de zestiende plaats in de Premier League.
Eddie Howe loodste promovendus AFC Bournemouth het voorbije seizoen naar de zestiende plaats in de Premier League.

De druk op Arsène Wenger lijkt ieder jaar weer wat groter te worden nu Arsenal al sinds 2004 geen landskampioen meer werd. The Daily Mirror denkt te weten wie de 66-jarige Fransman moet gaan vervangen in het Emirates Stadium. Het is aan Eddie Howe om met de erfenis van Wenger om te springen. De 38-jarige Engelsman is nu nog de manager van AFC Bournemouth, de club die Jack Wilshere van Arsenal huurde vlak voor het verstrijken van de transferdeadline. Het is misschien wel het begin van een samenwerking die een vervolg krijgt in Londen.

In Valencia zijn er gemengde gevoelens na het afscheid van Paco Alcácer. Clubpresident Chan Lay Hoon laat weten teleurgesteld te zijn in de spits die naar Barcelona vertrok. Het leverde Valencia zo'n dertig miljoen euro op, maar de pijn vanwege het vertrek overheerst. 'Hij was erg belangrijk voor ons, een icoon. Daarom begreep ik niet waarom hij wilde vertrekken. Toen hij ons over zijn toekomstplannen vertelde, waren we erg teleurgesteld. Niet boos, want we zien hem als ons kind', tekende Marca op uit de mond van Lay Hoon.

Marcelo Brozovic stond op het verlanglijstje van Juventus en Chelsea, maar is Internazionale trouw gebleven. Nu lonkt een nieuw contract bij de club van trainer Frank de Boer. Althans, dat schrijft de Italiaanse voetbaljournalist Gianluca Di Marzio. De 23-jarige middenvelder zet vermoedelijk komende week zijn krabbel onder een verbintenis ter waarde van 2,5 miljoen euro per jaar. Opvallend genoeg begon de Kroatische international nog niet in de basis onder De Boer, die na twee speelrondes nog op zijn eerste zege wacht in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.