Transferdagboek 01/09: Sturridge, Sanogo, Witsel en Rakitic

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 01/09: Sturridge, Sanogo, Witsel en Rakitic

Daniel Sturridge is helemaal klaar met Liverpool en manager Jürgen Klopp. De Engelse international zit regelmatig op de bank en als hij al speelt, moet hij genoegen nemen met een rol op de flank. Om die reden zochten de zaakwaarnemers van Sturridge op de laatste dag van de transferperiode contact met Arsenal, maar Liverpool weigerde de aanvaller volgens diverse Engelse media te laten gaan.

Stoke City, West Bromwich Albion en Besiktas deden hem een aanbieding, maar Mamadou Sakho speelt de komende maanden gewoon voor Liverpool. De verdediger mocht vertrekken van Klopp nadat hij meerdere malen problemen had met de coach. Sakho wil echter vechten voor zijn kans op Anfield, aldus The Daily Mirror.

Tottenham Hotspur heeft vlak voor het sluiten van de transfermarkt geprobeerd zich te versterken met Morgan Schneiderlin, meldt The Daily Mail. Manchester United besloot de middenvelder op aanraden van manager José Mourinho echter niet te laten vertrekken. De 26-jarige Fransman kreeg te horen dat hij deel uitmaakt van de plannen van Mourinho, waarop Tottenham zich versterkte met Moussa Sissoko.

Morgan Schneiderlin zag een transfer naar Tottenham Hotspur afketsen. Manchester United liet de middenvelder niet gaan.
Morgan Schneiderlin zag een transfer naar Tottenham Hotspur afketsen. Manchester United liet de middenvelder niet gaan.

Yaya Sanogo, kennen we hem nog? De vorig seizoen bij Ajax volledig geflopte spits heeft een transfer naar Leeds United zien afketsen. Volgens The Sun blokkeerde niemand minder dan Arsenal-manager Arsène Wenger de overgang. Wenger ziet het namelijk nog steeds zitten in Sanogo en wil hem de komende maanden een kans geven in Londen.

Axel Witsel was al gekeurd en op de foto gezet in Juventus-tenue, maar toch ketste een transfer naar Turijn af. Zenit Sint-Petersburg had weliswaar een akkoord met de Italiaanse landskampioen, maar besloot de deal te cancelen omdat er geen vervanger voor de Belg werd gevonden. Witsel heeft volgens La Gazzetta dello Sport in totaal dertien uur gewacht op witte rook in een kantoor van Juventus, maar meldt zich na de interlandperiode noodgedwongen weer in Rusland.

Valencia versterkte zich woensdag met Ezequiel Garay. De 29-jarige verdediger werd een uur voor de transferdeadline gepresenteerd. Even leek de Spaanse topclub de komst van de mandekker mis te lopen, toen Chelsea op het laatste moment dertig miljoen euro bood. Veel meer dan de twintig miljoen die Valencia was overeengekomen met Zenit Sint-Petersburg, maar omdat Garay naar Spanje wilde won Valencia de strijd om de Argentijn alsnog. Chelsea liep ook Kalidou Koulibaly mis. Napoli-president Aurelio De Laurentiis bevestigt een bod van vijftig miljoen euro van de Londenaren op de verdediger te hebben afgewezen.

Vorig seizoen één van de uitblinkers bij Barcelona. Ivan Rakitic is dan ook niet bang voor de toegenomen concurrentie. Hij wees diverse aanbiedingen af.
Vorig seizoen één van de uitblinkers bij Barcelona. Ivan Rakitic is dan ook niet bang voor de toegenomen concurrentie. Hij wees diverse aanbiedingen af.

Door de komst van Denis Suárez en André Gomes dreigt Ivan Rakitic het kind van de rekening te worden bij Barcelona. De Kroaat ontving in augustus aanbiedingen van Manchester United, Chelsea en Juventus, maar heeft zelf besloten om bij Barça te blijven. De 28-jarige Rakitic heeft vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten en wil de strijd aangaan in Catalonië, schrijft El Mundo Deportivo.

Atlético Madrid blijft voorlopig in zijn maag zitten met Alessio Cerci. De aanvaller is volstrekt overbodig bij de Spaanse topclub en leek woensdag naar Bologna te verkassen. De transfer ketste echter af omdat Cerci niet door de medische keuring kwam. In januari hoopt Atlético de vleugelspits alsnog kwijt te raken.

Bastian Schweinsteiger is bij Manchester United op een zijspoor beland. De Duitse middenvelder vond tijdens de transferperiode geen nieuwe club, maar mogelijk verkast hij in de nabije toekomst naar de Verenigde Staten. Zelf weigert hij echter op te geven bij United. 'New York is een geweldige stad, maar ik lig tot medio 2018 vast bij Manchester United. Het is mijn droom om weer op het veld van Old Trafford te spelen in het shirt van United. Ik hoop dat ik die kans krijg', zei hij na zijn afscheidswedstrijd als Duits international tegen Finland (2-0 winst).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.