Van Hanegem stoort zich aan Van Persie en Farioli: 'Stop met die teksten'

Reacties

Willem van Hanegem heeft zich geërgerd aan de wijze waarop Robin van Persie en Francesco Farioli zich hebben uitgelaten bij hun presentaties bij SC Heerenveen en Ajax. 'Cruijff en Van Gaal blijven noemen in interviews, dat doet het altijd goed', aldus De Kromme.

Van Hanegem stoort zich aan Van Persie en Farioli: 'Stop met die teksten'
© Pro Shots

'Als Feyenoord straks ook een nieuwe trainer heeft, hoop ik dat hij bij zijn presentatie niet heel bewust allemaal teksten de wereld in slingert die er als hapklare brokken in gaan bij de supporters. Want daar heb ik mijn portie wel van gehad, eerlijk gezegd', zei de tachtigjarige Van Hanegem in AD/Sportwereld.

'Robin van Persie ving zijn eerste karper in Friesland en had vroeger een plaatje van de eerste schoenen van Abe Lenstra op zijn kamer hangen of zoiets. Nou, het is wat allemaal hè, Heerenveen komt er dus wel bovenop. Voor zijn eerste persconferentie had hij ook hoogstpersoonlijk Riemer van der Velde opgebeld. Die was namelijk niet zo enthousiast over zijn komst, maar nu zou hij dat wel zijn. Ik hoop niet omdat Van Persie een keer een karper uit een Fries meertje heeft gevist, want dat zou mij geen bal interesseren.'

'Van Persie was ook geïrriteerd dat er mensen waren die deze stap een tussenstop noemden. Alsof hij nu serieus het idee heeft dat hij jarenlang in Heerenveen gaat werken. De mensen zijn toch niet gek? Hij zet een logische stap in zijn loopbaan als trainer. Daar is niets mis mee. Maar stop met al die teksten voor de bühne', aldus Van Hanegem.

'Daar kan onze Italiaanse vriend Francesco Farioli ook iets van hoor', vervolgt de oud-international over de nieuwe trainer van Ajax. 'En maar Cruijff en Van Gaal blijven noemen in interviews, dat doet het ook altijd goed. Laat Farioli nu maar gewoon laten zien hoe hij Ajax aan het voetballen krijgt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.