'Liverpool heeft nooit betere keepers gehad dan nu'

Reacties

Liverpool heeft in de beleving van John Achterberg nooit betere keepers gehad dan nu. De Nederlandse keeperstrainer verlaat de Engelse grootmacht in het spoor van Jürgen Klopp.

'Liverpool heeft nooit betere keepers gehad dan nu'
© Pro Shots

Het komt voor de 52-jarige oud-doelman dus niet tot een samenwerking met zijn landgenoot Arne Slot. De opvolger van Klopp hoeft zich bij zijn start op Anfield in elk geval geen zorgen te maken over de keeperspositie, vindt Achterberg. De in 2009 bij Liverpool begonnen Achterberg laat in gesprek met de clubsite weten dat de club volgens hem nog nooit zo sterk bezet is geweest onder de lat als nu.

'Alisson Becker is waarschijnlijk de beste keeper ter wereld, zou ik zeggen', aldus Achterberg, die niet alleen op de nummer één doelt. 'En Caoimhin Kelleher laat ook een ongelofelijk niveau zien. Hij laat eigenlijk hetzelfde niveau zien. Zijn ontwikkeling is niet normaal. We haalden hem binnen toen hij zestien was. Hij was heel lenig, maar technisch niet zo goed en hij was ook niet lang. Het was een gokje dus. Het is heel bijzonder wat voor ontwikkeling hij heeft doorgemaakt.'

De ervaren Spanjaard Adrián (37) is in het laatste seizoen met Jürgen Klopp aan het roer de derde keeper geweest. Hij heeft een aflopend contract en sprak onlangs ook uit te willen vertrekken.

Achterberg gaat het avontuur van Slot bij Liverpool van een afstand volgen, maar zal sowieso in contact blijven met de doelmannen, zoals hij dat doet met al zijn voormalige pupillen. 'Met iedereen heb ik zo nu en dan nog contact. Voor mij is het altijd belangrijk geweest dat de nummer drie zich niet minder belangrijk voelde dan de nummer één. Er is niemand van de keepers met wie ik gewerkt heb met wie ik geen contact meer heb', vertelt Achterberg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.