'Toch nog miljoenen voor Barça: naderende deals met Spurs en Leipzig'

Reacties

Op de voorlaatste dag van de transfermarkt heeft het er alle schijn van dat de kassa van Barcelona toch nog gaat rinkelen. De financieel noodlijdende Catalanen proberen al de hele zomer spelers te verkopen, nu lijkt dat ook te gaan lukken door naderende deals met RB Leipzig en Tottenham Hotspur.

'Toch nog miljoenen voor Barça: naderende deals met Spurs en Leipzig'
© Pro Shots

Door het enorme begrotingstekort schreven Spaanse media al pagina's vol over de spelers die allemaal mochten vertrekken om ruimte te maken in het salarishuis. Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé en Samuel Umtiti bleven echter allemaal in Camp Nou en lijken daar ook te blijven, maar Emerson Royal en Iliax Moriba zijn nu wel op weg naar de uitgang.

Voor Emerson heeft Barcelona een bod van zo'n dertig miljoen euro ontvangen van Tottenham Hotspur, meldt Mundo Deportivo net als Engelse media. De Braziliaanse rechtsback kwam deze zomer als onderdeel van een al eerder gesloten deal voor negen miljoen euro over van Real Betis en startte zondag nog in de basis, maar Barça lijkt nu eieren voor zijn geld te kiezen.

Eerder wees Barça een ruilvoorstel van Spurs, waarbij Serge Aurier de omgekeerde weg zou bewandelen, nog van de hand. Emerson was niet te koop, zo ging het verhaal. Er blijkt dus wel degelijk te praten over een transfer, nu er veel geld op tafel komt. Wel zou de Braziliaanse rechtsback zelf nog moeten worden overtuigd om vlak na zijn komst naar Barcelona alweer te vertrekken. 

Moriba
Ook Moriba gaat nog de nodige miljoenen in het laatje brengen. De talentvolle middenvelder heeft zijn in 2022 aflopende contract nog altijd niet verlengd en zat daarom al niet meer bij de eerste selectie. Een gratis vertrek dreigde daardoor, maar Leipig heeft er vijftien miljoen euro voor over om de achttienjarige Spanjaard nu al aan te trekken. De deal met Barça nadert zijn afronding.

Daarmee komen er vlak voor het sluiten van de transfermarkt opeens nog tientallen miljoenen richting Barcelona, dat eerder Junior Firpo (Leeds United), Jean-Clair Todibo (OGC Nice) en Carles Aleña (Getafe) voor in totaal 28,5 miljoen euro verkocht. Daarnaast krijgt het 1,8 miljoen euro van Getafe (doorverkoop), nu Marc Cucurella voor achttien miljoen euro naar Brighton & Hove Albion verkast.

Tel daarbij op dat Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets en Sergi Roberto zich bereid hebben getoond om salaris in te leveren, en er is genoeg gebeurd op financieel vlak bij Barça. Mogelijk vertrekt ook Miralem Pjanic nog met Juventus als mogelijke bestemming. Of het genoeg is voor Koeman om op de laatste dag van de transfermarkt zelf ook nog een speler te verwelkomen, is nog onduidelijk.

Bellerín & Mandzukic
Koeman vertelde zondag nog dat hij hoopt op versterking, maar weet dat er weinig mogelijk is door de slechte financiële situatie. De trainer zou vooral nog een spits en een middenvelder willen. Voor die eerste positie zou de transfervrije Mario Mandzukic zijn aangeboden. Daarnaast zou Héctor Bellerín (Arsenal) in beeld zijn als eventuele vervanger van Emerson.

Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Emerson Royal
Meer over Emerson Royal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.