Opmerkelijke deal tussen Barça en Real: 'Geen pikante transfer voor Moriba'

Reacties

Real Madrid heeft belangstelling voor Ilaix Moriba, maar gaat er geen werk van maken om de achttienjarige middenvelder in te lijven. Dat heeft volgens Spaanse bronnen te maken met een akkoord tussen Real-president Florentino Pérez en Barça-baas Joan Laporta.

Opmerkelijke deal tussen Barça en Real: 'Geen pikante transfer voor Moriba'
© Pro Shots

Moriba stevent bij Barcelona af op een breuk. Het toptalent uit Guinee dat Spanje vertegenwoordigde bij de nationale jeugdelftallen wil zijn contract niet verlengen. Dat tot grote frustratie van de beleidsbepalers bij Barcelona. Ronald Koeman probeerde Moriba tevergeefs te overtuigen om zijn contract te verlengen, nadat de coach de jongeling uit de eigen jeugd vorig seizoen al veel kansen gaf, onder meer in de vorm van veertien optredens in La Liga.

Scouts van Real Madrid hebben Moriba aangemerkt als een meer dan interessant transferdoelwit. De positieve scoutingrapporten zijn doorgespeeld naar Pérez en de president van De Koninklijke is intern aangespoord te proberen het Barcelona-talent naar Madrid te halen. De interesse van Real in Moriba is bij Barcelona bekend, zo meldt Sport.

De Spaanse bronnen melden echter ook dat het niet tot een transfer van Barça naar Real gaat komen voor Moriba. Pérez en Laporta hebben afgesproken niet achter elkaars spelers aan te gaan, tenzij allebei de partijen echt blij zijn met de deal. De twee sloegen de handen al ineen bij een poging om de Super League te lanceren en blijven samenwerken om die speciale competitie mogelijk te maken. Ook met Super League-voorstander Juventus is een akkoord gesloten. Real, Barça en Juve gaan niet achter elkaars spelers aan. Tenzij de betrokken clubs echt geholpen zijn met een deal, zoals mogelijk een overstap van Miralem Pjanic van Barcelona naar Turijn.

Moriba wordt nu gelinkt aan zowel RB Leipzig als Chelsea. Zijn verbintenis loopt medio 2022 af. Koeman wil vooralsnog in het nieuwe seizoen geen beroep op hem doen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.