Koeman teleurgesteld in Moriba: 'Ik geloof meer in voetbal dan in geld'

Reacties

Onder de vleugels van Ronald Koeman beleefde Ilaix Moriba vorig seizoen zijn doorbraak bij Barcelona, maar tot diens grote teleurstelling is de talentvolle middenvelder verworden tot een hoofdpijndossier.

Koeman teleurgesteld in Moriba: 'Ik geloof meer in voetbal dan in geld'

Koeman deed de voorbije jaargang veertien competitieduels een beroep op Moriba. Eindelijk leverde La Masía weer een toptalent af, maar de stormachtige ontwikkeling van de achttienjarige middenvelder is vooralsnog van korte duur. Omdat Moriba weigert zijn aflopende contract te verlengen, wordt hij tot nader order geweerd van het trainingsveld.

'Ik sprak twee of drie weken geleden met hem, meer als mens dan als coach', zei Koeman vrijdag tijdens het perspraatje in aanloop naar het uitduel met Athletic Bilbao. 'Zijn situatie is verschrikkelijk, hij is pas achttien jaar oud. Hij is de toekomst van de club en ik weet dat de club van hem houdt. Mijn advies is dat geld niet het belangrijkste is.'

Vertrek
Daarmee lijkt Koeman zijn pijlen te richten op de entourage van Moriba. De hoge eisen van zijn zaakwaarnemer hebben ertoe geleid dat er nog altijd geen akkoord ligt over een contractverlenging. Een vertrek hangt inmiddels in de lucht. 'De waarheid is dat ik teleurgesteld ben in hem en zijn zaakwaarnemer. Ik geloof meer in voetbal dan in geld', sloot Koeman af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.