Koeman gunt Pedri na 'seizoen zonder einde' eindelijk rust

Reacties

Ronald Koeman lichtte vrijdag alvast een tipje van de sluier op over de opstelling van Barcelona tegen Athletic Bilbao. 'Pedri zal morgen spelen, maar daarna krijgt hij twee weken vakantie.'

Koeman gunt Pedri na 'seizoen zonder einde' eindelijk rust
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
1 - 1
Barcelona
Barcelona

In overleg met de Spaanse bondscoach Luis Enrique krijgt de pas achttienjarige middenvelder na het duel met Bilbao eindelijk zijn verdiende vakantie. Namens Barcelona en (Jong) Spanje kwam Pedri afgelopen seizoen tot liefst 73 wedstrijden. 'Hij heeft minstens twee weken rust nodig', stelde Koeman op de persconferentie in aanloop naar de tweede competitiewedstrijd van Barça.

Ondanks het ontbreken van onder anderen Ansu Fati, Ousmane Dembélé en Sergio Agüero heeft Koeman Philippe Coutinho in San Mamés nog altijd niet nodig, maar daar kan spoedig verandering in komen. 'Hij staat niet op de lijst, omdat hij nog een paar trainingen nodig heeft', legde Koeman uit. 'Ik reken op hem, het is een geweldige speler die heel belangrijk kan zijn.'

Piqué kampte met lichte klachten, maar is er zaterdag gewoon bij. Zijn pijntjes verrasten Koeman, maar de routinier heeft volgens de 58-jarige oefenmeester normaal getraind en is beschikbaar. Daarnaast lijkt Frenkie de Jong, die onlangs een lichte verrekking opliep in zijn rechterbeen, helemaal hersteld te zijn. Ook landgenoot Memphis Depay reist mee naar Bilbao.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.