Barcelona-rebel Moriba verkiest nationale ploeg Guinee boven Spanje

Reacties

Barcelona-speler Ilaix Moriba kiest voor het nationale team van Guinee, meldt Marca. Moriba is geboren in het Afrikaanse land, maar speelde al jeugdinterlands voor Spanje. De Spaanse bond heeft de talentvolle speler uit de jeugdopleiding van de Catalaanse club tevergeefs benaderd om voor Spanje uit te komen.

Barcelona-rebel Moriba verkiest nationale ploeg Guinee boven Spanje
© Pro Shots

De middenvelder staat te boek als een groot talent, maar maakt het zich niet gemakkelijk in de Spaanse stad. Hij wil zijn contract, dat nog een jaar doorloopt, niet verlengen. Daarom wordt hij geweerd van het trainingsveld.

Vicepresident Rafael Yuste gaf ook aan dat als Moriba zijn houding niet verandert, hij geen toekomst meer bij de club heeft. De jongeling reageert op zijn Instagram-pagina cryptisch op de situatie. 'Duizenden geruchten en niemand kent de waarheid.'

Gisteren reageerde trainer Ronald Koeman ook al fel. 'Ik geloof meer in voetbal dan in geld.' Koeman stelde Moriba vorig seizoen nog vier keer op in de basis en liet hem tien keer invallen. Daarin scoorde hij een keer en gaf hij twee assists.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer I. Moriba
Meer over I. Moriba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.