Leipzig ontkent berichtgeving: 'Niet van gedachten veranderd over Brobbey'

Reacties

RB Leipzig rekent voor komend seizoen 'gewoon' op Brian Brobbey en Ilaix Moriba. Dat benadrukte directeur Oliver Mintzlaff zondagmiddag op een persconferentie.

Leipzig ontkent berichtgeving: 'Niet van gedachten veranderd over Brobbey'
© Pro Shots

Bild kwam zaterdag met een uitgebreide publicatie over de komende transferzomer van de Red Bull-club. In juli keren er liefst dertien spelers terug van huurperiodes. Trainer Domenico Tedesco hecht echter veel belang aan een compacte selectie met de juiste cohesie.

In dat kader concludeerde het Duitse dagblad dat Brobbey en Moriba niet in de plannen van de Italiaan zouden voorkomen. Brobbey, omdat hij ontevreden zou zijn en liever bij Ajax wil spelen, en Moriba vanwege zijn onvolwassen gedrag. Volgens Bild wil Leipzig het duo, dat doorlopende contract tot respectievelijk 2025 en 2026 heeft, opnieuw wil verhuren. In de Duitse media werd bovendien geschreven dat Leipzig spijt zou hebben van het aantrekken van Brobbey en Moriba.

Mintzlaff kwam daar zondag op terug. 'Ilaix Moriba en Brian Brobbey zijn twee toptalenten en we zijn heel blij dat we ze hebben binnengehaald. Beiden zijn verhuurd tot juni 2022 en zullen daarna weer RB Leipzig-spelers zijn. Dat zijn de feiten. We hebben nog geen nieuwe plannen gemaakt en we zijn ook niet van gedachten veranderd', verzekert Mintzlaff.

'We houden ze allebei goed in de gaten. Brian komt net terug van een blessure en Ilaix speelt regelmatig en ontwikkelt zich goed. Het zijn beide goede persoonlijkheden. We gaan na dit seizoen met hen praten over de toekomst. We zijn trotst dat we twee toptalenten voor de lange termijn hebben bij RB Leipzig.'

Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.