Braziliaans international Emerson rekent op transfer naar Barcelona

Reacties

De Braziliaanse rechtsback Emerson gaat ervan uit dat hij komend seizoen bij Barcelona speelt. De verdediger van Real Betis rekent erop dat zijn verhuizing spoedig officieel zal worden gemaakt.

Braziliaans international Emerson rekent op transfer naar Barcelona
© Pro Shots

Barcelona en Real Betis werkten in januari 2019 samen om Emerson naar Spanje te halen. De transfersom voor de rechtsback bedroeg twaalf miljoen euro en Barcelona en Betis namen allebei de helft van dat bedrag voor hun rekening. Er werd afgesproken dat Emerson tot in ieder geval de zomer van 2021 bij Betis zou gaan spelen en dat Barcelona vervolgens de kans zou krijgen om de vleugelverdediger naar het Camp Nou te halen.

In de media is er onduidelijkheid over welk bedrag Barcelona hiervoor zou moeten neerleggen: de ene krant schrijft zes miljoen euro, de andere heeft het over negen miljoen euro. Emerson wacht de ontwikkelingen af, maar rekent erop dat hij komend seizoen bij Barcelona zal spelen.

'Jullie weten dat ik een contract heb bij Barcelona, dat op 1 juni in zal gaan', zei Emerson tijdens een persconferentie bij de Braziliaanse nationale ploeg. 'Het is een driejarig contract. De media hebben het hier nu al een tijdje over en ik reken erop dat Barcelona aan Real Betis zal laten weten dat ze voor het aankomende seizoen op me rekenen.'

Emerson verwacht snel witte rook. 'Daar ben ik blij mee, want Barcelona is een club waar ik altijd van heb gedroomd. Iedere speler wil wel voor Barcelona spelen', meende de Braziliaan. 'Ik wil graag laten zien wat ik kan doen. Of de deal is afgerond? Dat kunnen we eigenlijk wel zeggen, ja. Barcelona heeft steeds laten weten dat ze voor komend seizoen op me rekenen. Ik pluk nu de vruchten van mijn harde werk. Als God het wil, speel ik volgend seizoen voor Barcelona.'

Emerson was in het afgelopen seizoen een vaste basisspeler bij Real Betis en deed in 34 competitiewedstrijden vanaf het begin mee. Hij heeft één interland voor Brazilië achter zijn naam staan, maar hoopt dat aantal in de huidige interlandperiode te kunnen uitbouwen. Bij Barcelona zou Emerson een concurrent voor Sergino Dest worden. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.