'Noodlijdend Barcelona zet nu ook deur voor vertrek Griezmann open'

Reacties

Barcelona heeft inmiddels al afscheid genomen van de nodige spelers om ruimte te creëren in het salarisbudget, maar het is nog altijd niet voldoende om de contractverlenging van Lionel Messi erdoorheen te krijgen. Volgens Spaanse media zijn rigoureuzere maatregelen nodig. Antoine Griezmann zou daar wel eens het slachtoffer van kunnen worden.

'Noodlijdend Barcelona zet nu ook deur voor vertrek Griezmann open'
© Pro Shots

Het (naderende) vertrek van spelers als Júnior Firpo (op weg naar Engeland), Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Konrad de la Fuente (Olympique Marseille), Trincão (Wolverhampton Wanderers) en Matheus Fernandes (contract ontbonden) is namelijk bij lange na niet genoeg om de financiële problemen van Barça op te lossen. Door de torenhoge schulden is het salarisplafond flink verlaagd. Momenteel zit de club veertig procent boven die maximale grens.

Een oplossing is vooralsnog niet nabij. Barcelona hoopte de salarislasten te verlichten door Samuel Umtiti en Miralem Pjanic een transfervrij vertrekken te gunnen, maar tot teleurstelling van de club werkten de Franse verdediger en de Bosnische spelmaker daar niet aan mee. En dus denkt de clubleiding er volgens Spaanse media nu aan om Griezmann dan maar in de etalage te zetten. De Franse aanvaller is na Messi de grootverdiener in de selectie.

Griezmann heeft een prima tweede seizoen achter de rug onder trainer Ronald Koeman, maar na de komst van Memphis Depay en Sergio Agüero - die de club door de financiële problemen officieel nog niet kan registereren - ziet Barça het verkopen van de dertigjarige aanvaller als een plausibele oplossing voor het financiële probleem. Ousmane Dembélé en Phillipe Coutinho zouden ook kandidaten kunnen zijn, maar liggen niet goed in de markt door blessures.

Het vertrek van Griezmann zou wel een sportieve aderlating betekenen, maar het niet kunnen verlengen van het contract van Messi zou dat nog veel meer zijn. Volgens Spaanse media houden Paris Saint-Germain en Manchester City de situatie van de Argentijnse ster in de gaten, maar wachten ze vooralsnog de ontwikkelingen in Camp Nou af. Door de deur voor Griemann open te zetten, hoopt Barça dat het de kwestie-Messi spoedig kan afronden zodat de rust kan weerkeren.

Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer A. Griezmann
Meer over A. Griezmann
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.