Koeman heeft dankzij Todibo eerste miljoenen voor wederopbouw binnen

Reacties

Jean-Clair Todibo trekt de deur bij Barcelona achter zich dicht. De 21-jarige verdediger wordt definitief overgenomen door OGC Nice, dat hem al huurde. Zodoende heeft de club van trainer Ronald Koeman de eerste broodnodige miljoenen binnen.

Koeman heeft dankzij Todibo eerste miljoenen voor wederopbouw binnen
© Pro Shots

De jonge Fransman brak door bij Toulouse, dat hem in januari 2019 verkocht aan Barça. Hij speelde een paar duels, voordat hij een jaar na zijn komst voor een halfjaar werd verhuurd aan Schalke 04. In oktober 2020 werd hij vervolgens op huurbasis naar Benfica gestuurd, maar in februari 2021 trok hij alweer verder, naar Nice. Die club heeft nu besloten om hem definitief in te lijven. Nice had al een optie tot koop, die licht het nu dus.

De inkomsten (zo'n 8,5 miljoen euro, en nog eens 7 miljoen aan bonussen) zijn zeer welkom voor Barça, dat zoals bekend grote financiële problemen heeft. Om die reden waren de grote aanwinsten die tot nu toe zijn gepresenteerd (Sergio Agüero, Eric García en Memphis Depay) allemaal transfervrij. Voor verdediger Emerson Royal van Real Betis moest wél een transfersom worden betaald.

Het is niet heel waarschijnlijk dat Koeman met de binnengekomen miljoenen meteen kan gaan shoppen, zoals gezegd moeten er nogal wat gaten worden gedicht. Wel is het zo dat Barcelona aan alle kanten moet bezuinigen, dus in dat opzicht zijn de Todibo-miljoenen zeer welkom.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.