Wanhoop bij Barça: Pjanic en Umtiti weigeren opmerkelijke vertrekregeling

Reacties

Barcelona heeft aan Miralem Pjanic (31) en Samuel Umtiti (27) een transfervrij vertrek aangeboden. De twee zijn niet akkoord gegaan met het voorstel van de clubleiding.

Wanhoop bij Barça: Pjanic en Umtiti weigeren opmerkelijke vertrekregeling
© Pro Shots

De financiële situatie van Barcelona is precair. De salariskosten zijn torenhoog, ook in verhouding tot de inkomsten, en dus moet deze zomer gesneden worden in de spelersgroep. Vanwege die financiële problemen liet Barça onlangs Matheus Fernandes al gratis vertrekken, terwijl de 23-jarige Braziliaan een jaar geleden nog voor zeven miljoen euro werd gekocht.

Het wegvallen van het salaris van Fernandes is niet genoeg. De club van trainer Ronald Koeman wil ook graag af van duurdere spelers. Barça stuurde Samuel Umtiti en Miralem Pjanic een brief waarin aan de twee werd gevraagd akkoord te gaan met een transfervrij vertrek. Marca heeft zo'n brief ingezien en stelt dat ook de financiële problemen van Barcelona zijn aangestipt als reden voor het voorstel aan de spelers.

Umtiti heeft in Camp Nou nog een contract tot medio 2023 en zou met een transfervrij vertrek afzien van zo'n 35 miljoen euro aan salaris. De verbintenis van Pjanic loopt zelfs nog door tot de zomer van 2024 en hij kan nog zo'n vijftig miljoen euro aan salaris tegemoet zien als hij het contract uitdient. Zowel de Franse verdediger als de Bosnische middenvelder is niet akkoord gegaan met het voorstel. Pjanic klaagde vorig seizoen, zijn debuutjaar bij Barça, over het gebrek aan kansen onder Koeman. Umtiti kampt vaak met knieproblemen en is ook zeker geen vaste basisspeler onder de Nederlandse coach.

De financiële problemen dreigen voor extra spanningen in de spelersgroep te zorgen op weg naar volgend seizoen. De ploeg van Ronald Koeman begint in het weekend van zondag 15 augustus aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Lionel Messi is er dan zeer waarschijnlijk bij, al is nog altijd niet bevestigd dat de Argentijnse sterspeler zijn contract heeft verlengd. Met Memphis Depay haalde de club wel transfervrij al een extra aanvaller binnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.