De smeekbede van Pjanic richting Koeman: 'Geef me twee of drie duels'

Reacties

Miralem Pjanic heeft in een openhartig interview gesmeekt om extra kansen in het elftal van Barcelona. De Bosniër stelt dat hij niet naar Spanje is gekomen om snel weer door de achterdeur te vertrekken.

De smeekbede van Pjanic richting Koeman: 'Geef me twee of drie duels'
© Pro Shots

Pjanic was afgelopen zomer onderdeel van een opmerkelijke ruildeal tussen Barça en Juventus. De formatie uit Turijn kreeg in het nieuwe seizoen de beschikking over Arthur Melo en Pjanic bewandelde de omgekeerde weg. In Camp Nou is de middenvelder veelal bankzitter, in La Liga kwam hij tot slechts zes basisplekken. Een situatie waar Pjanic niet op gerekend had, zo geeft hij aan in een interview met Mundo Deportivo.

'Ik heb niet getekend bij Barcelona om het volgende jaar alweer te vertrekken met weinig speelminuten achter mijn naam. Ik heb getekend om historie te schrijven met de club', beschrijft Pjanic zijn doelen. 'Ik wil de Champions League winnen met Barça en ik ben naar de club gekomen vanwege mijn speelstijl en mentaliteit als winnaar. Dat is mijn bijdrage waar de club om heeft gevraagd.'

Veel kansen heeft Pjanic niet gekregen om die mentaliteit te laten zien binnen de lijnen. Liefst zestien spelers van Barça kwamen in de competitie vaker in actie dan Pjanic. De smeekbede van de 99-voudig international van Bosnië-Herzegovina is dan ook duidelijk. 'Ik wil Koeman vragen om me twee of drie wedstrijden op te stellen, zodat ik mijn spel kan laten zien. Ik wil de club helpen om dit seizoen de dubbel te winnen, ik zal nooit opgeven.' Barça doet nog mee om de landstitel en staat in de finale om de Copa del Rey.

Pjanic heeft in Catalonië nog een contract tot medio 2024, maar vanwege de slechte financiële situatie van Barcelona is het mogelijk dat de Bosniër na dit seizoen verkocht wordt. In totaal speelde Pjanic 28 duels in het shirt van Barça dit seizoen, waarin hij geen enkele directe bijdrage leverde aan een goal.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.