Duidelijkheid over Koeman zorgt meteen voor nieuwe transfergeruchten

Reacties

De beslissing van Barcelona-voorzitter Joan Laporta om langer door te gaan met Ronald Koeman zal niet door iedere speler met gejuich zijn ontvangen. Miralem Pjanic kwam bijvoorbeeld niet veel aan spelen toe onder de Nederlander en wordt direct in verband gebracht met een vertrek.

Duidelijkheid over Koeman zorgt meteen voor nieuwe transfergeruchten
© Pro Shots

'Ik ben niet naar Barcelona gekomen om na één jaar alweer te vertrekken', zei Pjanic in maart nog. De middenvelder toonde zich strijdbaar en hoopte op een nieuwe kans van Koeman, maar die kreeg hij niet. De 31-jarige Pjanic kwam in zijn eerste Barcelona-seizoen niet verder dan 619 speelminuten in La Liga en mocht van zijn trainer maar bij zes La Liga-duels aan de aftrap verschijnen.

Aan het einde van het seizoen keek Pjanic dan ook met weinig tevredenheid terug. 'Dit seizoen heeft me een zure nasmaak en vragen die antwoorden verdienen gegeven', schreef de Bosniër op Instagram. Het langere verblijf van Koeman in het Camp Nou lijkt slecht nieuws te betekenen voor Pjanic: de coach kiest simpelweg voor andere spelers. En dan is Barcelona ook nog eens druk bezig met de komst van de transfervrije Georginio Wijnaldum, die Koeman erg goed kent.

De Catalaanse media komen tot de conclusie dat het voor Pjanic beter is om een transfer te maken. SPORT pakt zelfs al uit met het bericht dat Juventus de middenvelder terug zou willen halen. Pjanic vertrok vorig jaar uit Turijn, nadat Barcelona en Juventus een ingewikkelde deal in elkaar hadden gesleuteld, waarbij Arthur Melo naar Italië vertrok. La Gazzetta dello Sport steunt de berichtgeving van SPORT en schrijft dat Massimiliano Allegri de komst van Pjanic wel ziet zitten.

Meer vertrekkers
Pjanic is niet de enige speler van Barcelona die in verband wordt gebracht met een vertrek. Mundo Deportivo heeft een lijstje samengesteld met kandidaten voor een transfer en noemt naast de Bosniër ook Junior Firpo, Matheus Fernandes, Samuel Umtiti, Sergi Roberto, Riqui Puig en, opvallend, Francisco Trincão. De Portugees kwam vorig jaar nog voor veel geld over van SC Braga, maar omdat hij niet meer is dan een invaller, zou Trincão al mogen vertrekken.

Matheus haalde deze week nog uit naar Koeman. Ook voor hem lijkt het beter om te vertrekken. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.