Benatia sneert naar Koeman, foto maken met Frenkie was nog nooit zo makkelijk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Benatia sneert naar Koeman, foto maken met Frenkie was nog nooit zo makkelijk
© Pro Shots

'Hoe kan een speler als hij nou gelukkig zijn met dit seizoen? Pjanic heeft ervaring en hij heeft al meer dan 500 wedstrijden gespeeld, maar Koeman gaf de voorkeur aan een achttienjarige. Terwijl als je over Pjanic kunt beschikken, dan moet je hem altijd opstellen. De coach heeft hem ook weinig kansen gegeven.'
• Voormalig Juventus-collega Mehdi Benatia (nu Al-Duhail) neemt het in Tuttosport op voor Miralem Pjanic, die ongelukkig is bij Barcelona. In Italië wordt gedacht aan een terugkeer van de spelverdeler naar Turijn.

ADO Den Haag presteerde dan wel bagger in het voorbije Eredivisie-seizoen, maar met de Haagse mat zit het nog altijd wel snor. Het veld van de hekkensluiter werd goed gewaardeerd door tegenstanders. Of had het er ook mee te maken dat ADO vaak zo mat voor de dag kwam?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Niet alleen Chelsea-fans zijn blij met de zege van The Blues op Manchester City in de Champions League-finale. Het humeur van voormalig Manchester United-verdediger Patrice Evra is weer opperbest. Hij plaagt Manchester City-fan en rocklegende Liam Gallagher, die eerder vorige week juist lol had om de Europa League-winst van Villarreal ten koste van Manchester United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Door de coronaproblemen is een training van het Nederlands elftal bezoeken er niet bij voor de supporters; laat staan een fotootje maken met een van de internationals. De KNVB heeft hier iets op bedacht en introduceert een nieuwe functie in de eigen app, waarmee het toch mogelijk is om jezelf te laten vereeuwigen met bijvoorbeeld Frenkie de Jong of Memphis Depay. Via de KNVB-app kunnen supporters zichzelf dankzij de nieuwste technologie tussen de spelers van het Nederlands elftal fotograferen of op een video zetten. Zo moeten de Oranje-kriebels toch wel gaan komen?

Mark van Bommel zal ergens deze week worden voorgesteld als de nieuwe hoofdtrainer van VfL Wolfsburg. 'Dan hoor ik de mensen alweer roepen: Wolfsburg kan nooit nog eens presteren wat ze nu hebben gedaan. Nee, misschien niet. Maar moet Van Bommel dan nee zeggen?', schrijft Willem van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Die jongen gaat straks de Champions League in en hij krijgt de kans om te bewijzen dat zijn ontslag bij PSV onterecht was. Bovendien kun je aan een elftal werken, toch?'

'Bij AZ dacht ik weleens dat er iets mis was met hem'
• Van Hanegem blikt in zijn wekelijkse column ook vooruit op het aankomende EK en heeft daarbij speciale aandacht voor Wout Weghorst. De drive van de spits deed Van Hanegem weleens twijfelen. 'Maar zo is hij gewoon, ben ik achter gekomen. En wat hij in Duitsland heeft laten zien, is knap.'

© Pro Shots

Noord-Macedonië zal tijdens het EK gewoon in de vertrouwde rode shirts met gele details spelen. De tegenstander van Oranje had speciaal voor de eindronde een nieuw tenue gepresenteerd, maar de bordeauxrode shirts konden niet op de goedkeuring van het publiek rekenen. De fans kwamen massaal in opstond en dus heeft de Noord-Macedonische bond aan de UEFA laten weten dat het gewoon in de oude shirts zal gaan aantreden. 

© Pro Shots

• Het is pas eind mei, maar toch is het vandaag negentien jaar geleden dat in Japan en Zuid-Korea het WK van 2002 van start ging. De openingswedstrijd tussen regerend wereldkampioen Frankrijk en Senegal eindigde in een verrassende 0-1 zege voor de Afrikanen. Quizvraagje: welke speler maakte het doelpunt voor Senegal?

© Pro Shots

• Op de laatste dag van mei vieren Bas Dost (32), Marco Reus (32), David Loggie (64), Daniele Bonera (40) en Stephan Keller (42) traditiegetrouw hun verjaardag. Van harte, heren!

• Voor Feyenoorders is 31 mei een dag van mooie herinneringen. De gedachten gaan terug naar 1993.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.