Waarom de jarige Messi (34) zijn contract bij Barça nog niet heeft verlengd

Reacties

Op de dag dat Lionel Messi zijn 34ste verjaardag viert, heeft de Argentijnse wereldster zijn aflopende contract bij Barcelona nog altijd niet verlengd. Het is volgens de Spaanse sportkranten echter een kwestie van tijd.

Waarom de jarige Messi (34) zijn contract bij Barça nog niet heeft verlengd
© Pro Shots

Op de voorpagina's staat deze donderdag de nationale ploeg, die zich woensdag met een klinkende zege op Slowakije (5-0) alsnog bij de laatste zestien op het EK schaarde. Maar op de websites van Sport en Mundo Deportivo is er ook ruim aandacht voor de verjaardag van Messi. En dan vooral omdat er nog altijd geen definitief uitsluitsel is gekomen over zijn toekomst.

De voorpagina van Sport, waarop linksonder plek is gemaakt voor de jarige Messi.
De voorpagina van Sport, waarop linksonder plek is gemaakt voor de jarige Messi.

La Liga-voorzitter Javier Tebas legde onlangs al uit dat het torenhoge salaris van Messi een struikelblok vormt voor Barça, omdat het salarisplafond is gezakt. Om toch aan de financiële voorwaarden te voldoen, wil de club het salaris van de Argentijn uitsmeren over een langere periode. Waar zijn nieuwe contract een looptijd van twee jaar krijgt, wordt zijn salaris over vijf jaar uitbetaald.

Clausules
De laatste dagen heeft Barcelona met Messi's vader Jorge, tevens zijn zaakwaarnemer, gewerkt aan het opstellen van het nieuwe contract. Als het aan voorzitter Joan Laporta ligt, wordt dat zo snel mogelijk rond gemaakt. Maar door de vele clausules die het contract bevat, is het samenstellen daarvan een tijdrovend klusje. En dus moeten de laatste plooien nog worden gladgestreken.

Niemand in Barcelona twijfelt er echter nog aan dat Messi in Camp Nou blijft. En dus zal de Argentijn, zoals het er nu naar uitziet, minimaal tot zijn 36ste in het Blaugrana spelen. Wat er daarna gebeurt, als zijn nieuwe tweejarige contract afloopt, is nog gissen. Een avontuur in de MLS zou een optie kunnen zijn. Messi zou dan als ambassadeur in dienst van Barça blijven. Maar voorlopig blijft hij nog even in Spanje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.