'Als Barça Messi wil behouden, zullen ze ergens anders moeten snijden'

Reacties

Het contract van Lionel Messi bij Barcelona loopt volgende week af, maar nog altijd is er geen definitief uitsluitel gekomen over de toekomst van de Argentijnse wereldster. La Liga-voorzitter Javier Tebas zegt te weten waarom.

'Als Barça Messi wil behouden, zullen ze ergens anders moeten snijden'
© Pro Shots

Volgens Tebas vormt het nieuwe contract van Messi een probleem, omdat de club het door La Liga ingestelde salarisplafond overstijgt. 'Ik hoop dat ze Messi kunnen behouden, maar omdat te doen zullen ergens anders moeten snijden.' Barça mocht in het seizoen 2020/21 maximaal 382,7 miljoen euro aan salarissen kwijt zijn, terwijl het salarisplafond voor de coronapandemie nog op 671 miljoen euro lag.

Tebas hoopt van harte dat Joan Laporta erin slaagt de 33-jarige vedette inderdaad langer in Camp Nou te houden. 'Maar we gaan de regels niet aanpassen. We gaan geen regel aanpassen voor Messi.' Om meer bestedingsruimte te krijgen, zal Barça zelf iets moeten doen. 'Van het geschatte verlies van 700 miljoen euro in het seizoen 2020/21, komt de helft op het conto van Barça. Barça is kampioen verlies maken.'

En dus zal de club inkomsten moeten genereren, bijvoorbeeld door spelers te verkopen. 'De ernst van de situatie hangt af van de inkomsten die ze kunnen generen', legde Tebas uit. 'Barça moet de schulden herstructeren. Ze hebben de grenzen opgezocht met hun salarishuis. En toen het voetbal in elkaar klapte, hebben ze dat verlies aan inkomen niet geabsorbeerd. Ze moeten maatregelen treffen.'

Lening
Dat is inmiddels gebeurd. Laporta heeft een lening van 525 miljoen euro afgesloten om openstaande schulden te betalen, zoals salarissen, openstaande transferbedragen en achterstallige betalingen aan de Belastingdienst. Ondanks alle financiële problemen slaagde Barça er wel in met Memphis Depay, Sergio Agüero en Eric García drie transfervrije spelers aan te trekken voor komend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.