L'Équipe oordeelt keihard en deelt maar twee voldoendes uit aan Franse elftal

Reacties

Frankrijk ging zaterdagavond roemloos ten onder tegen Duitsland. De Franse sportkrant L'Équipe hield zich dan ook niet in met de spelersbeoordelingen.

L'Équipe oordeelt keihard en deelt maar twee voldoendes uit aan Franse elftal
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
0 - 2
Duitsland
Duitsland

Maar twee spelers in de Franse basiself kregen een voldoende van L'Équipe. RC Lens-doelman Brice Samba en Ousmane Dembélé ontvingen een zes van de Franse krant. De laagste cijfers gingen naar Jules Koundé, Adrien Rabiot, Aurélien Tchouaméni, Marcus Thuram en bondscoach Didier Deschamps. Zij kregen allen een drie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Frankrijk kwam al razendsnel op achterstand tegen de Duitsers. Na zeven seconden schoot Florian Wirtz prachtig binnen. Kai Havertz verdubbelde de Duitse voorsprong in Lyon kort na rust. Bij de Fransen was talisman Antoine Griezmann afwezig wegens een blessure. Daardoor kwam een indrukwekkende reeks ten einde, want de 33-jarige Griezmann speelde in de voorgaande 84 duels van het Franse elftal telkens mee.

'We weten dat Antoine een exceptionele speler is', zei Tchouaméni tegen RMC Sport na afloop van het duel. 'Hij maakt de verbinding tussen de verdediging, het middenveld en met name de aanval. We mistten hem, al liet Warren (Zaïre-Emery) zijn kwaliteiten zien. Een speler met de vaardigheden van Antoine is niet makkelijk te vervangen. Hopelijk keert hij snel terug.'

Ook bondscoach Deschamps gaf toe Griezmann te missen en hij was logischerwijs niet tevreden over het resultaat. 'Het is een goede reminder voor wat ons deze zomer te wachten staat', vertelde hij op de persconferentie na de wedstrijd. 'Ik ben verantwoordelijk, want ik heb de leiding over het team. Ik geef mijn spelers niet de schuld, maar het was duidelijk dat we niet het niveau haalden dat nodig was.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer A. Griezmann
Meer over A. Griezmann
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.