Duitsland geeft Oranje het goede voorbeeld en imponeert tegen Frankrijk

Reacties

Duitsland heeft een uitstekende indruk gemaakt in een oefenduel met Frankrijk. De formatie van Julian Nagelsmann won zaterdagavond op bezoek bij de verliezend WK-finalist, waarbij Florian Wirtz bij beide goals betrokken was. Vooral de manier waarop was imponerend.

Duitsland geeft Oranje het goede voorbeeld en imponeert tegen Frankrijk
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
0 - 2
Duitsland
Duitsland

Frankrijk wordt gezien als een van de absolute favorieten voor het EK in de komende zomer, terwijl het geplaagde Duitsland al jarenlang in de hoek zit waar de klappen vallen als het gaat om interlands. Maar het duel in Lyon zal de Duitse burger vanaf de eerste secondes moed hebben gegeven voor het EK in eigen land deze zomer.

Want de bij de nationale ploeg teruggekeerde Toni Kroos opende vanaf de aftrap diep op Wirtz, die de bal goed aannam en vanaf dertig meter heerlijk in de kruising schoot. Duitsland, dat eind vorig kalenderjaar in een oefenduel eerder ook afrekende met Frankrijk (2-1),  kende niet alleen een bliksemstart, maar legde sowieso een uiterst overtuigende interland op de mat.

Het hield Kylian Mbappé bijvoorbeeld knap in toom – Ousmane Dembélé was voor rust de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. De beste kansen waren sowieso voor de bezoekers, die snel in het tweede bedrijf opnieuw toesloegen. Een geweldige pass van Wirtz kwam na een fraaie loopactie terecht bij Jamal Musiala, die ploeggenoot Kai Havertz van dichtbij een niet te missen kans bood.

Duitsland maakte indruk met een uitstekende Kroos. Bij Frankrijk was het gemis van Antoine Griezmann anderzijds voelbaar. De aanvaller van Atlético Madrid moest voor het eerst na een serie van 84 (!) interlands een duel van Frankrijk missen vanwege een enkelblessure en zijn afwezigheid werd gevoeld.

Zonder Griezmann was Frankrijk te weinig creatief. In de slotfase waren de Fransen nog even gevaarlijk, maar vooral door geklungel achterin bij Duitsland. Maximilian Mittelstädt schoot een voorzet per ongeluk tegen zijn eigen arm aan en uiteindelijk ging die bal vanaf de doellijn via Antonio Rüdiger en de lat het doel weer uit.

Bondscoach Nagelsmann zal veel hoop putten uit dit resultaat, maar nog veel meer uit de manier waarop het voor de dag kwam in Frankrijk. Het had meer kansen, meer schoten op doel en meer balbezit dan Frankrijk, dat na rust geen schot op doel produceerde. Oranje is gewaarschuwd voor komende dinsdag als het oefent tegen Duitsland, maar bondscoach Ronald Koeman zal stiekem ook blij zijn met dit voorbeeld. Op deze wijze zijn de Fransen, tegenstander in de poule van Oranje op het EK, te verslaan op het EK in de komende zomer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.